KLIMA

Holder ikke klimamål

PAPIRGIGANT: Stora Enso Skoghall i Karlstad har redusert sine CO2-utslipp med 75 prosent de siste tre årene. Energieffektiviseringen har kostet ca 1,7 milliarder kroner.
PAPIRGIGANT: Stora Enso Skoghall i Karlstad har redusert sine CO2-utslipp med 75 prosent de siste tre årene. Energieffektiviseringen har kostet ca 1,7 milliarder kroner. Bilde: Peter Tubaas, ABB
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. okt. 2007 - 08:05

De fleste av de 25 største selskapene på Oslo Børs får dårlig karakter i undersøkelsen.

Få unntak

Statoil, Hydro og Telenor er blant unntakene i den nordiske rapporten som legges frem av Carbon Disclosure Project (CDP) og deres norske partner KLP Kapitalforvaltning i dag.

Den årlige undersøkelsen støttes av mange av verdens største finansielle investorer, som ønsker større åpenhet rundt klimautslipp for å kunne sammenligne bedriftenes innsats på dette området skriver Dagens Næringsliv.

Ville ikke delta

Resultatet for de norske bedriftene er nedslående. Av de 25 selskapene som inngår i hovedindeksen på Oslo Børs, er det kun 16 som har svart på hvilke muligheter, utfordringer og strategier de har lagt - og om de har satt seg mål for reduksjon av klimautslipp.

Selskaper som RCCL, DNO, Acergy, Orkla og TGS Nopec svarte ikke etter flere henvendelser, mens Norske Skog, Seadrill og Stolt Nilsen svarte at de ikke ville delta.

- Det har ennå ikke gått opp for de fleste bedrifter og bedriftsledere i Norge hvor viktig klimautfordringene blir, og hvor store konsekvensene blir for deres virksomheter, sier Jeanette Nyman i KLP Kapitalforvaltning til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.