OLJE OG GASS

Holder fast på Lofoten-strategi

LOFOTEN: - Vi viderefører den strategien som med hell er blitt brukt i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen, gradvis og kunnskapsbasert, sier Stoltenberg.
LOFOTEN: - Vi viderefører den strategien som med hell er blitt brukt i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen, gradvis og kunnskapsbasert, sier Stoltenberg. Bilde: Scanpix
16. feb. 2011 - 11:47

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) holder fast på regjeringens Lofoten-strategi om «skrittvis tilnærming basert på kunnskap». Han ville ikke foregripe noen konsekvensutredning.

– Lofoten-kompromiss skremmer Europa

– Kompromisser vekk flertall

I den muntlige spørretimen viste Høyres leder Erna Solberg til rekken av fylkesordførere, kommuner og organisasjoner i arbeidslivet som vil ha en konsekvensutredning, ikke flere utsettelser. Hun lurte på om Stoltenberg hører på kravene fra egne rekker.

– Det er 80 prosents tilslutning også på Stortinget, dersom Ap står ved det de tidligere har sagt. Når ser det ut til at regjeringen kompromisser vekk et bredt flertall, av hensyn til et mindretall, framholdt Solberg.

– Slik driver man på i bananrepublikker

Kunnskapsbasert

Stoltenberg gjentok at Stortinget vil bli meddelt regjeringens tanker om konsekvensutredning i den forvaltningsplanen som kommer om ikke så lenge.

– Vi viderefører den strategien som med hell er blitt brukt i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen, gradvis og kunnskapsbasert. Nå skal vi gå i gang med å konsekvensutrede Jan Mayen etter samme modell, sa statsministeren.

Tar ikke stilling til Lofoten-kompromiss

Flere muligheter

Han lot seg ikke lokke til å antyde noe som helst om hva regjeringen lander på i områdene Nordland VI og VII og Troms II. Men han framholdt at tidligere konsekvensutredninger ikke nødvendigvis har ført til åpning, og at områder som Haltenbanken og deler av Mørebankene ble skjermet, mens andre felt åpnet.

Statsministeren presiserte at det ikke bare er snakk om å åpne alt eller verne alt.

Lofoten og Vesterålen: <br/> – Varig vern ikke aktuelt

Les også:

– Det ville vært patetisk

SV: Trenger ikke mer kunnskap om olje i nord

Skal Norge fortsatt være en oljenasjon?

Lofoten-ordførere kjemper for konsekvensutredning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.