KARRIERE

Høgskolen i Bodø blir universitet

STIGER I GRADENE: Høgskolen i Bodø blir til Universitetet i Nordland fra nyttår.
STIGER I GRADENE: Høgskolen i Bodø blir til Universitetet i Nordland fra nyttår. Bilde: Wikipedia
19. nov. 2010 - 12:49

Fra nyttår utvides den norske universitetsfloraen. Høgskolen i Bodø tar steget opp i akademias øverste divisjon og blir til Universitetet i Nordland.

Det endelige vedtaket om å gi høyskolen universitetsstatus kom i statsråd fredag.

– Gir kraft og tyngde

Statsråden for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland (SV), kommer senere på dagen til Bodø for å dele nyheten med ansatte og studenter.

– Dette er begynnelsen på en ny tidsalder for høyere utdanning i Nord-Norge. Ti års hardt arbeid fra mange mennesker har gitt et fantastisk resultat, sier en tydelig fornøyd rektor Pål Pedersen. Han sier den nye statusen vil gi større kraft og tyngde rundt mastergrads- og doktorgradsstudier. Samtidig påpeker han at premisset for godkjenningen er at det legges stor vekt på utdanning på bachelornivå.

5.300 studenter

Universitetet i Nordland blir landets åttende og det andre i Nord-Norge, over 42 år etter etableringen av Universitetet i Tromsø.

Høgskolen i Bodø har i dag rundt 600 ansatte og 5.300 studenter. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.