OLJE OG GASS

Hodejegere tror på god rekruttering til risikoland

Selv om flere fagforbund i Statoil tror det vil bli vanskelig etter gisselaksjonen i Algerie.

Veldig god lønn gjør jobbene i høyrisikoland attraktive tross gisselaksjonen i Algerie, mener rekrutteringsbyråer,
Veldig god lønn gjør jobbene i høyrisikoland attraktive tross gisselaksjonen i Algerie, mener rekrutteringsbyråer, Bilde: STATOIL
22. jan. 2013 - 08:38

– Det som er skjedd i Algerie er nifst, og en del vil kanskje skygge unna oppdrag i risikoland en stund framover. Men vi glemmer fort, sier Helge Kristoffersen, daglig leder i rekrutteringsselskapet Mosaique, til Finansavisen.

Sikkerhetssjef

Få dager etter terroraksjonen har Statoil fått god respons på en stillingsannonse der oljeselskapet søker etter sikkerhetssjef til sitt kontor i Libya.

Algerie og Libya regnes som de mest risikofylte landene Statoil opererer i.

Sjur Sekse, leder i rekrutteringsselskapet Sekse & Hogstad, mener at årsaken er at jobbene i slike risikoland er svært attraktive.

– Minner folk på alvoret

– Ledelse og nøkkelpersonell kan fort tjene 1,5-2 millioner kroner i året ved å jobbe i risikoland, sier han.

Også Sekse mener at mange nok vil si at de aldri vil ned til slike områder, men han tror at oljeselskapene kommer til å gjøre mye for å bedre sikkerheten ved anleggene sine og dermed roe ned situasjonen.

Knut-Rino Amundsen i rekrutteringsselskapet Backer Skeie er imidlertid noe mer skeptisk og tror stillingene vil bli vanskelige å fylle framover.

– En slik hendelse minner folk på alvoret, mener han

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.