IT

Hitachi vil virtualisere konkurrentene

Markedet for datalagring øker friskt. Nå tilspisses kampen om mellomsegmentet.

Lover mer for pengene: Sjefen hos lagringsselskapet HDS, Rune Sund, vil røske opp i det store mellomsegmentmarkedet ved å tilby egenskaper bare de dyreste og største systemene har kunnet by på til nå.
Lover mer for pengene: Sjefen hos lagringsselskapet HDS, Rune Sund, vil røske opp i det store mellomsegmentmarkedet ved å tilby egenskaper bare de dyreste og største systemene har kunnet by på til nå. Bilde: O. R. Valmot

Delt marked

Det såkalte Enterprice-markedet, eller høyendemarkedet, for datalagring er 20 prosent av det totale markedet. Her er HDS den dominerende aktøren med 60 prosent av markedet.

Lagringsmarkedet i mellomsegment er det største og representerer 60 prosent i kroner og øre. Her er HDS en liten aktør med rundt 10 prosent andel.

De minste lagringsløsningene, som selger til privatbruk og til små bedrifter er tallrike, men utgjør bare 20 prosent verdien.

Den største veksten innen datalagring er i høyendemarkedet med 22 prosent vekst i de to årene vi har bak oss. Segmentene under hadde i samme periode rundt 15 prosent vekst. Til sammen vokste totalmarkedet over de to årene 16 prosent.

Hitachi Data Systems (HDS) er den største aktøren i markedet for høyende datalagring, men i mellomsegmentet er de bare småtasser.

Det skal det bli slutt på, og veien skal gå ved å tilby høyende-egenskaper i mellomsegmentet.

Les også: Venter femtidobling av lagrede data

Moderniserer

Løsningen de nå lanserer er en ny rimelig kontroller som kan tilby virtualisering av både egne og konkurrentenes lagringsressurser i markedet for mellomstore datalagre.

På den måten kan svært mange får modernisert lageret de allerede har, og få forenklet administrasjonskostnadene betydelig på kjøpet.

Les også: Ny plattform skal lagre alt

Virtuelle lagre

– Det at folk kan samle alle løsningene i en administasjonskontroll og få dem virtualisert vil redusere driftskostnadene med rundt 40 prosent. Systemet er priset omtrent likt med konkurrentene, men gir evnen til virtualisering med på kjøpet, sier Rune Sund, sjef for HDS i Norge.

Han forteller at systemet samtidig yter omtrent det dobbelte av tradisjonelle systemer i mellomsegmentet i dag.

– Vi kan skalere opptil 3 petabyte internt og helt opp til 60 PB eksternt, sier Sund.

Les også: Flere dropper it-avdelingen

Lavere kostnader

Til nå har det vært en dyp kløft mellom høyende- og mellomsegmentet i markedet, men begge har hatt sine fordeler. Her har funksjonalitet og ytelse stått mot en pris ned mot halvparten i forhold til mengden data man lagrer.

Nå lover Hitachi at det vil bli mye billigere å skaffe seg de fordelene som bare høyende laging har kunnet tilby.

Med kontrolleren, som de kaller Hitachi Unified Storage VM, hevder de å endre lagringsmarkedet ved å flytte høyende egenskaper over i mellomsegmentet:

– Det gjør at folk kan lagre alle typer data som blokk, filer og objekter med en reduksjon i eierkostnadene på 30 prosent. Kostanden for å flytte data reduseres med hele 90 prosent og vi kan garantere 100 prosent tilgjengelighet på dataene, men det forutsetter at systemet brukes sammen med moderne lagringsskap, sier Sund.

Les også:

Her er verdens kraftigste datamaskin

Datamaskiner må oppdage mer  

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.