KARRIERE

Her vil flest jobbe

JOBB: Mange vil jobbe i StatoilHydro, viser Universums undersøkelse. Blant IT-folk er Google og Microsoft i en særklasse.
JOBB: Mange vil jobbe i StatoilHydro, viser Universums undersøkelse. Blant IT-folk er Google og Microsoft i en særklasse. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
8. des. 2008 - 08:30

Konsulentselskapet Universum har, i samarbeid med Nito og Siviløkonomene, gjennomført en spørreundersøkelse blant 4.800 nordmenn om hvor de aller helst har lyst til å jobbe.

Samme på topp

Undersøkelsen, som er gjengitt i Dagens Næringsliv, avslører at det for både økonomer og ingeniører er StatoilHydro som topper listen, akkurat som i fjor.

For ingeniørene er Aker Solutions andrevalget, mens Veritas er den tredje mest populære arbeidsgiveren.

Blant økonomene tar Orkla og DnB Nor de to øvrige pallplassene.

Også Innovasjon Norge, som den siste tiden har fått mye pepper for ikke å drive med innovasjon, er populær blant økonomene, med en fjerdeplass.Mest populær

Blant IT-utdannede har Microsoft mistet topp-plasseringen til Google. 22,5 prosent vil aller helst jobbe i Google, mens 19,0 prosent foretrekker Microsoft.

Ellers er rangeringen i toppen nøyaktig som i fjor, med StatoilHydro, Telenor, Opera Software og IBM på de neste plassene.

Se lista:

Før krisen

Undersøkelsen, som riktignok ble gjennomført før finanskrisen satte inn i høst, har også kartlagt hva som er viktig for norske arbeidstakere, både som nyutdannede og med noen års erfaring i jobben.

Svarene viser blant annet at studentene setter større pris på en sikker jobb enn de med erfaring, og at ønsket om å jobbe i utlandet blir mindre med noen års erfaring.

Også verdt å merke seg, er at bedriftens etiske standard betyr mest for juristene, og minst for de IT-utdannede og økonomene.

Fjorårets undersøkelse: Dette er drømmebedriftene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.