IT

Her slår kjendisen 10 norske nerder samtidig

Bildeserie: Utviklerfest i Oslo Spektrum.

Sjakk- og fotballprofil Simen Agdestein løp rundt mens han spilte simultansjakk med 10 nerder om gangen under årets JavaZone. Seansen varte i flere timer.
Sjakk- og fotballprofil Simen Agdestein løp rundt mens han spilte simultansjakk med 10 nerder om gangen under årets JavaZone. Seansen varte i flere timer.
11. sep. 2014 - 20:48

Du trenger ikke være javautvikler for å kose deg på en av årets store nerdebegivenheter, JavaZone i Oslo Spektrum. I år var konsertlokalene fylt til randen av talere, bedrifter, mat og ikke minst 2500 nerder fra alle samfunnslag.

Totalt møtte rundt 200 talere opp for å snakke om utviklingsrelaterte tema eller styre workshops for koding i alt fra AngularJS til Java 8.

Les også: TUs lesere har talt: Dette er de mest irriterende programmene

Koding i deler

Sentrale tema på årets konferanse har blant annet vært mindre byråkrati, modulær koding - hvor koder er bygget opp av mindre, enkeltstående programdeler - og selvsagt Java 8 som ble sluppet i høst.

Flere foredragsholdere viste frem den funksjonelle delen av Java 8, som i noen tilfeller kan utføre samme jobb som Closure og Scale, som ligger på toppen av javaplattformen, ifølge vertene.

– Vi ser også at tema som DevOps og kontinuerlig leveranse er i vinden, med Docker, Puppet, Ansible og diverse andre deployment eller provisjoneringsrammeverk som viktige verktøy, forklarer arrangementsleder Espen Herseth Halvorsen i JavaBin.

Les også:  Er det så vanskelig å bevise at kvantedata fungerer?

Så flere foredrag samtidig

For de utviklingsdumme var det en rekke andre måter å få faglig påfyll på konferansen. Flere var av den «myke» sorten, og dreide seg om ledelse, læremetoder og enkle matteproblemer, for å nevne noe.

Faktisk var det så mange foredrag at arrangørene satte opp en egen tribune hvor tilskuerne kunne se på- og lytte til alle samtidig. Et digert lerret inneholdt direktesendt video og presentasjonsbilder fra hvert enkelt foredrag. Lyden ble overført over headset som deltakerne kunne plukke opp ved inngangen.

Les også: Dette er verdens 10 mest populære programmeringsspråk

Nerdehumor over en lav sko

Det manglet heller ikke på nerdehumor under årets event. Fire av fem lynprater Teknisk Ukeblad fikk med seg inneholdt internett-memes av ulike slag (Y u so mad?, journ. anm).

Flere trakk også på smilebåndet da de så JavaBins tilholdsted. De siste årene har de skapt blest om konferansen ved å lage morsomme filmer. Årets film ble «Game of Codes», og på vertens stand kunne man se en tastaturtrone i all sin prakt.

Se bildeserie fra JavaZone 2014 øverst i artikkelen.

Les også:

I denne bransjen er du nesten sikret jobb

17-åring erkjenner dataangrep mot norske selskaper

– Mens gutter får dataspill, oppfordres jenter til å kle seg ut og ha teselskap  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.