SAMFERDSEL

Her skal Fortum sette opp 77 nye hurtigladere til elbil

Fikk støtten fra Enova.

På disse strekningene skal hurtigladerne settes opp med 5 mils mellomrom. De konkrete stedene er enda ikke avklart.
På disse strekningene skal hurtigladerne settes opp med 5 mils mellomrom. De konkrete stedene er enda ikke avklart.
22. des. 2015 - 08:11

Anbudsrunden er ferdigvurdert, og strømselskapet Fortum får i oppdrag å bygge første av fem større utbygginger av ladeinfrastrukturen i Norge. Selskapet opererer fra før av 200 hurtigladere og 250 mellomraske og normale ladere i Norden.

Fortum mottar 10,5 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjektet. De skal samarbeide med blant andre Ringerikskraft, Renault, McDonald's og BKK. RBI Norge (Renault) dekker kostnaden for de mellomraske laderene, opplyser Fortum.

22 kW-ladere i tillegg

Kravet fra Enova er at de skal bygge ladestasjoner hver femte mil på strekningene oppgitt på kartet øverst i artikkelen. Hver stasjon skal inneholde minst to ladere. Til sammen skal det bygges 77 hurtigladere, i tillegg til en 22 kW mellomrask lader per ladested.

Strekningene inkluderer E18 mellom Oslo og Kristiansand, E39 mellom Kristiansand og Stavanger, E16 mellom Sandvika og Bergen, riksvei 7 mellom Hønefoss og Gol, riksvei 52 mellom Gol og Borlaug, E6 mellom Oslo og Trondheim og riksvei 3 mellom Kolomoen og Ulsberg.

På spørsmål fra Teknisk Ukeblad forteller Fortum at de konkrete stedene for stasjonene enda ikke er avklart. Denne informasjonen vil først bli tilgjengelig 1.mai neste år. Hele utbyggingen skal være ferdig innen 1. november 2016.

Enovas kart viser punkter som til en viss grad indikerer hvor ladestasjonene kommer, basert på kravet om 5 mils avstand mellom laderne.
Enovas kart viser punkter som til en viss grad indikerer hvor ladestasjonene kommer, basert på kravet om 5 mils avstand mellom laderne.

– Sammenhengende ladetilbud

– Med denne tildelingen går ladeinfrastrukturen i Norge over i en ny fase. Vi ser fram til å gi elbilister en mye større frihet og en kur for rekkeviddeangst, når vi nå bygger ut ladestasjoner mellom de største byene i landet, sier leder Jan Haugen Ihle, leder av Fortum Charge & Drive.

– Å elektrifisere transportsektoren er et viktig grep på veien mot lavutslippssamfunnet. Disse nye hurtigladerne vil sørge for et sammenhengende ladetilbud langs noen av de mest trafikkerte veiene i Sør-Norge, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Det kommer en ny utlysningsrunde like over nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.