KARRIERE

Her kutter Innovasjon Norge

Totalt må 60-70 personer gå.

Leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, varslet at 766 ansatte ville motta personlige brev som avgjorde deres skjebne i organisasjonen.
Leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, varslet at 766 ansatte ville motta personlige brev som avgjorde deres skjebne i organisasjonen. Bilde: Maria Amelie
27. apr. 2015 - 13:11

Innovasjon Norge gjennomførte mandag de varslede nedbemanningene i organisasjonen.

51 personer har måttet gå så langt, mens det totalt er varslet at de vil kutte 60-70 ansatte. Av de nedbemannede er 22 stasjonert på hovedkontoret, mens tre stillinger tas fra utenlandskontorene og 26 fra distriktkontorene.

– Dette tilsvarer 1-2 personer per kontor. I all hovedsak skyldes dette reduksjon i antall i stab og støttefunksjoner, sier Per Niederbach, som leder divisjonen for region og finansiering i en pressemelding.

Les også: Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015

Beskjed til 766 ansatte

I en bidragsyterartikkel til Teknisk Ukeblad skrev Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth om hvordan nedbemanningene ville bli gjennomført.

766 ansatte fikk mandag personlig og muntlig beskjed om deres fremtid i organisasjonen.«Nedbemanning handler først og fremst om folk, ikke excel-ark», skriver Krohn Traaseth i bidragsyterartikkelen.

Årsakene til nedbemanning er et redusert budsjett og ønske om endring i organisasjonsstrukturen.

Intervju med Traaseth: – Vi må skape en kultur hvor det er helt greit å bli gründer

Skal revidere strategi

– Vi skal bygge opp og justere ned, kutte kostnader og samtidig investere. Dette er en krevende øvelse, men helt nødvendig for å levere på våre kunders forventninger også i fremtiden, sier Krohn Traaseth.

I slutten av 2015 skal ledelsen og styret revidere organisasjonens strategi. Omstillingen de har foretatt seg nå skal vise at Innovasjon Norge er endringsdyktige, ifølge Krohn Traaseth.

Les også: Nordmenn er reddest i Norden for å mislykkes som gründere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.