KARRIERE

Her kommer ingeniørene

KLARE FOR TURNÉ: Jørn Eilertsen (f.v.), prosjektleder Stig Kleven,  Emmanuel Rygh og Øyvind Kyrkjebø pakker bilen før norgesturneen starter.
KLARE FOR TURNÉ: Jørn Eilertsen (f.v.), prosjektleder Stig Kleven, Emmanuel Rygh og Øyvind Kyrkjebø pakker bilen før norgesturneen starter. Bilde: Jan Johnsrud / NITO

Etter Narvik, som skal besøkes mandag, vil Trondheim, Bergen, Stavanger og Kongsberg også få NITO-besøk. Byene er valgt ut etter ingeniørtetthet. Teltet vil være en mindre utgave av Teknoteltet på Norway Cup – men med mange av de samme aktivitetene og god hjelp fra lærere og ingeniørstudenter.

Se bilder fra Teknoteltet under Norway Cup i sommer.

For ungdom og politikere

– Det er fortsatt ledige plasser ved mange av ingeniørhøyskolene, og med med tanke på at nesten 60 prosent av dagens unge ikke vet hva landets nesten 150.000 ingeniører driver med, så er det på tide at vi oppsøker dem sier Jan Johnsrud i NITO.

Ikke bare de yngste, men også politikerne er NITOs målgruppe. Narvik og Trondheim besøkes før valget, og den muligheten vil de ikke la gå fra seg:

– Vi vil drive litt folkeopplysning for politikere. Det ser ikke ut som om de har så stor kunnskap om viktigheten av rekruttering til realfag – i tilfelle er det overraskende liten fokus på teknisk sektor i kommunevalgkampen, sier Johnsrud.

Ikke bare Teknotelt

Turneen med Teknoteltet er en del av konseptet "Ingeniørene kommer", som har som hensikt å fortelle folk flest hva ingeniørene driver med, få opp interessen rundt realfag og vise NITOs medlemmer rundt i landet bredden av deres aktiviteter.

Dette konseptet omfatter også fagkurs, kurs for lærere i Teknologi og design, bedriftsgruppemøter i lokale bedrifter, et arrangement for Forum for unge teknologer (FUT) og et kveldsarrangement for ingeniørene med debatt, underholdning og informasjon om aktuelle problemstillinger i arbeidslivet.

– Blir "Ingeniørene kommer" en suksess vil dette være noe NITO skal gjøre årlig, sier Johnsrud.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.