PROSJEKTER

Her kommer det 2,1 km ny fylkesvei til rundt 120 mill

Entreprenørene i Bergen og Sunnhordland kan begynne å kalkulere et nytt oppdrag.

Fylkesvei 546 mellom Eidsbø og Storebøen i Austevoll. Bildet er fra 2021.
Fylkesvei 546 mellom Eidsbø og Storebøen i Austevoll. Bildet er fra 2021. Foto: Vegbilder/Statens vegvesen
19. des. 2023 - 05:49

Som en del av Austevollpakken lyser Vestland fylke nå byggingen av ny fylkesvei 546 Storebø-Eidsbøen som en totalentreprise.

Strekningen har vært med i planverket i noen år. Statens vegvesen beregnet i sin tid kostnadene til 40 millioner 2019-kroner. Nå er prisanslaget for kontrakten på 120 millioner kroner.

Dagens vei mellom Storebø og Eidsbøen er så smal at flere steder er det vanskelig for to kjøretøy å møtes. Sideterrenget er for det meste dyrket mark, men flere steder er det bratt kant utenfor veien.

Vestland vil nå ha tak i en totalentreprenør som kan stå for prosjektering og bygging. Det blir 2,1 kilometer ny fylkesvei med gang- og sykkelvei, samt kollektivterminal og rundkjøring. Veien bygges i dagens trasé.

Den nye rundkjøringen kommer på Storebø, i krysset Indreholmen-Haugland, og den nye kollektivterminal ved parkeringsplassen på Storebø. Grensene for prosjektet er i sør mot avkjøringen til Austevoll ungdomskule og i nord i krysset mot Solhaugvegen.

Prosjektet er modellbasert med supplerende tegninger. Leverandøren skal prosjektere grunnlagsmodeller og fagmodeller som samles i en tverrfaglig modell.

Det finnes ikke andre adkomstveier til anlegget enn fylkesveien. Trafikken ligger på fra 2700 til 3200 i ÅDT. På veien går det blant annet laksetransport til fergekaia, og byggherren forutsetter at veien blir holdt mest mulig åpen og forutsigbar under arbeidet.

Siden dette er en konkurranse med forhandlinger skal Vestland fylke velge ut noen entreprenører å forhandle med. De som er med i forhandlingene uten å få kontrakten kan vente seg et honorar på 250.000 kroner eks. mva. – dersom en del vilkår er oppfylt.

Det er tilbudskonferanse i Vestlandshuset for interesserte leverandører 5. januar, og fristen for å melde seg på til kvalifisering er 23. januar.

De kvalifiserte og utvalgte entreprenørene har så frist 4. april med å levere første tilbud.

Kontraktstildeling vil trolig skje i uke 23 neste år.

Dato for ferdigstilling blir fastsatt ut fra forhandlingene mellom byggherren og leverandøren.

Nå er det klart hvilke tre entreprenører som har levert tilbud om snømåking i Voss. Bildet er tatt i forbindelse med måking i Sauda tilbake i 2020.
Les også

Disse tre vil brøyte fylkesveiene rundt Voss

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.