BRUER

Her kan det være nesten umulig å se veien, men nå skal det bli automatiske ledelys

Rogaland fylkeskommune hoster opp noen millioner for å holde veien åpen.

Her ved maleriske Svandalsfossen kan det bli dårlig sikt når vannføringen er som størst. Nye ledelys skal bøte på det.
Her ved maleriske Svandalsfossen kan det bli dårlig sikt når vannføringen er som størst. Nye ledelys skal bøte på det. Foto: Google Maps
22. mai 2020 - 11:16

Her skal det monteres ledelys på begge sider over brua ved fylkesvei 520 til Sauda ved Svandalsfossen. Dessuten kommer det to master for kamera med videoovervåkning, og en værstasjon. Det skal legges kabelgrøfter i veibanen for framføring av trekkerør og kabler som inngår i prosjektet. Og det skal kjernebores gjennom endevegger i overganger mellom grøft og bru.

Kontrakten har en anslått verdi på opp mot fire millioner kroner.

Bakgrunnen er denne: Fylkesvei 520 ved Svandalsfossen blir stengt tre-fire ganger i året på grunn av problemer med sikt og overvann på brua. Ved stor vannføring blir brua dekket av vanntåke, det er verst ved stor snøsmelting.

Å stenge brua er et kostbart tiltak både for fylket og næringslivet i området, og såklart til ulempe for trafikantene.

Så nå prøver fylkeskommunen ut dette: Et prosjekt som gjør det mulig å detektere når brua dekkes av tåke og dermed automatisk tenne ledelys for trafikantene når det er dårlig sikt.

Svandalsfossen bru ligger cirka fire kilometer fra Sauda i retning Ropeid/Haugesund. ÅDT er ikke større enn 900, men kan være en god del høyere i utfartshelger.

Interesserte entreprenører kan merke seg at vannføringen i fossen tidvis kan være så stor at den kan skape problemer for arbeidet. Veien skal kun stenges etter avtale med Vegvesenet.

Fylket regner med at arbeidene kan starte i begynnelsen av juli i år, og utstyret skal være ferdig montert den 14. desember.

Fristen for å gi tilbud er satt til 22. juni. 

 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.