MOBIL

Her er Xperia Mini og Xperia Mini Pro

Sony Ericsson har lansert oppfølgere til fjorårets Mini-telefoner.

5. mai 2011 - 19:17

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm (Mini), Fulltastatur (Mini Pro)
Størrelse: 88 x 52 x 16mm, 94 gram (Mini), 92 x 53 x 18mm, 136 gram (Mini Pro)
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3 tommer
Operativsystem: Android 2.3
Prosessor: Cortex A8, 1 GHz (Snapdragon-SoC)
Arbeidsminne: 512 MB

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/2 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja (Wisepilot-programvare)

Minne: 320 MB
Minnekort: Ja, Micro-SD (2 GB følger med)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 720p

Batteri: 1200 mAh

Etter en hel del rykter lanserte Sony Ericsson i dag endelig oppfølgere til sjarmørene Xperia X10 Mini og Xperia X10 Mini Pro.

LES OGSÅ: Disse mobilene får du kjøpt i sommer »

Istedenfor å gi telefonene et helt nytt navn har Sony Ericsson enkelt og greit valgt å fjerne mellomnavnet.

De to nye modellene heter altså Xperia Mini og Xperia Mini Pro.

Samme oppskrift som sist

I likhet med i fjor er det svært få forskjeller på de to telefonene. Den mest åpenbare forskjellen er at Pro-versjonen har fått utskyvbart fulltastatur, noe som gjør den 42 gram tyngre. I tillegg er Pro-utgaven den eneste av de to som har frontmontert kamera.

Xperia Pro er også oppgitt å ha bedre batteritid, til tross for at begge telefonene har batterier med en kapasitet på 1200 mAh.

Spesifikasjonslistene er ellers, såvidt vi kan se, identiske. Og her finner vi en hel del hyggelige oppgraderinger siden sist.

Bedre, skjermer og større muskler

Noen oppgraderinger er mer naturlige enn andre. De nye Mini-telefonene har fått større skjermer enn den første generasjonen, og gir deg nå tre tommer i en oppløsning på 320 x 480 piksler.

Skjermene har også fått Bravia-teknologien, som gir livligere farger og et generelt bedre bilde når du ser på bilder eller video. Teknologien er strømkrevende, så den er deaktivert når du bruker andre funksjoner, og kan i tillegg deaktiveres helt fra menyene om du ønsker det.

For deg som har for vane å legge telefonen i lommen sammen med andre, harde gjenstander burde det også være gode nyheter at telefonene har fått "ripesikkert mineralglass".

Prosessoren er selvfølgelig også oppgradert, og kjører nå på en klokkehastighet på 1 GHz, mot fjorårets 600 MHz. Vi er litt usikre på om Sony Ericsson har gitt telefonene den samme MSM8255-systembrikken som Xperia Arc, Neo og Play, men vi regner med vi får svaret på dette ganske snart.

Arbeidsminnet har blitt økt betydelig, og du får nå 512 MB.

Vi snakker altså om telefoner i en helt annen ytelsesklasse enn fjorårets modeller, som var langt lavere spesifisert enn toppmodellen.


Mini-modellene har fått samme utseende som i fjor.

Android 2.3 og spesialtilpassede menyer

Sony Ericsson legger mye ære i å være tidlig ute med nye Android-versjoner etter mye pepper for treghetene i fjor, og det er ikke noen overraskelse at Xperia Mini-modellene kommer med Android 2.3 på plass.

Les mer om Android 2.3 her »

På samme måte som i fjor har produsenten også laget et spesialtilpasset menysystem til Mini-telefonene. Denne gangen kan du blant annet legge hele 16 apps i hjørnene på startskjermen, mot fjorårets 4.

Oppgradert kamera

Begge telefonene tar bilder i en oppløsning på opp til fem megapiksler og har autofokus og LED-blits. De kan også filme videosnutter i HD-oppløsning, nærmere bestemt 720p.


Xperia Mini Pro har fulltastatur og frontkamera.

Mini Pro har i tillegg frontmontert kamera for videosamtaler. Oppløsningen på dette er 640 x 480 piksler (VGA).

Blir det bra?

Vi synes de ferske Mini-telefonene ser svært så interessante ut, og Sony Ericsson har etter alt å dømme ikke spart på kruttet når de har laget maskinvare til nykommerne.

Med mer muskler, solide materialer og bedre skjerm pakket inn i den samme, nusselige designen som sist har produsenten en oppskrift som burde fungere bra.

Både Xperia Mini og Xperia Mini Pro kommer på markedet iløpet av tredje kvartal i år.

Prisen er foreløpig ukjent, men om Sony Ericsson kjører samme løp som i fjor kan du forvente å måtte punge ut rundt 2000 kroner for Mini og 2400 kroner for Mini Pro når de dukker opp i butikkhyllene.

Hele pressemeldingen fra Sony Ericsson kan du lese på neste side »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.