UTDANNING

Her er teknologistudiene det er vanskeligst å komme inn på i år

Se Topp 40-listen over de mest populære teknologistudiene. Et helt nytt studie troner på topp.

NTNU Trondheim dominerer som det mest populære valget for teknologi- og realfagsstudenter.
NTNU Trondheim dominerer som det mest populære valget for teknologi- og realfagsstudenter. Foto: Anders Mildestveit/NTNU
23. juli 2021 - 11:38

I år var det over 40.000 som søkte seg inn på teknologi- og realfagsstudier, hvor nesten 19.000 hadde disse studieretningene som førstevalg. 14.222 har fått tilbud om studieplass. 

Som vanlig er det NTNU som har de mest populære studiene. Likevel er det to nykommere på listen, og de ruver helt i toppen. 

Medisinsk og biologisk kjemi på topp

Det aller vanskeligste teknologistudiumet å komme inn på i år var det nye studiet Medisinsk og biologisk kjemi ved NTNU. For å komme inn her måtte søkerne ha 67,6 poeng i ordinær kvote. Studiet hadde 1045 søkere, hvor 953 var kvalifisert og hvor 95 hadde studiet som førstevalg. 16 søkere har fått tilbud.

På plass nummer to finner vi UIO sitt hounoursprogram innen realfag. For dette studiet var poenggrensen i ordinær kvote på 66,3. 25 av totalt 412 søkere har fått tilbud. 

På tredjeplass finner vi Industriell økonomi og teknologiledelse som har vært nummer en på listen i mange år, med en poenggrense på 65,9. 1126 søkere hadde studiet som sitt førstevalg og 284 har fått tilbud. 

NTNU har flest studier på topplisten

24 av de 40 mest populære teknologi- og realfagsstudiene er ved NTNU. Ett av disse studiene er lokalisert ved NTNU Gjøvik, resten ved NTNU Trondheim. 

NMBU i Ås har også mange studier på listen. Her er det Industriell økonomi som er aller vanskeligst å komme inn på, men en poenggrense på 60,9. Deretter finner vi Miljøfysikk og fornybar energi med en poenggrense på 59,4.   

Topp 40 vanskeligste realfag- og teknologistudium 2021

I den første listen under har vi inkludert de studium som er innenfor Samordna opptak sine kategorier «Teknologi» og «Realfag». Kategorien «Informatikk» er altså ikke inkludert her.

Vi har laget en egen liste med informatikk og IT-studier på på digi.no Her finner du listen over topp 40 vanskeligste it- og informatikkstudiumer å komme inn på. 

I tillegg, etter oppfordring fra våre lesere, har vi laget en samleliste helt nederst i denne artikkelen som både inkluderer teknologistudier, realfagsstudier og informatikkstudier. 

 



 

 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.