IT

Her er Rosingvinnerne

Tandbergs konsernsjef Fredrik Halvorsen.
Tandbergs konsernsjef Fredrik Halvorsen.Bilde: Scanpix

200 stivpyntede IT-folk var på plass for å hylle hverandre på Rosingfesten mandag kveld.

Datatilsynets direktør Georg Apenes fikk hedersprisen.

Hedret og sparket

Disse seks fikk de øvrige Rosingprisene:

Årets IT-leder

Fredrik Halvorsen, konsernsjef i Tandberg.

Juryen påpeker at Halvorsen har lukket munnen på kritikerne som mente han var for ung da han tok over som toppleder etter bare seks måneder i selskapet.

– Fredrik Halvorsen får skryt av sine ansatte for å leve etter selskapets interne verdier og kultur og for å snakke om de eksternt. Han får også ros for å lytte til hver enkelt han snakker med og er genuint interessert i å høre hva alle ansatte mener, heter det i begrunnelsen.

Kreativitetsprisen

Sonitor, som lager en ultralydbrikke som hjelper sykepleiere og leger til å holde orden på utstyr og pasienter på sykehusene.

Selskapet er også nominert til Teknisk Ukeblads ingeniørbragd 2008.

Les også: Bragdkandidat 3: Sonitor

Stem på din kandidat

Grønn IT

Halden Center of Expertise ble de første til å vinne denne prisen som er ny av året.

Fikk prisen for å ha vært med på å skape det første aktørsystem og børs for klimahandel – løsninger som er svært viktige for handel med klimakvoter.

Beste nettjeneste

Finn.no. Juryens begrunnelse: Til tross for stadig økende konkurranse både nasjonalt og internasjonalt har Finn.no klart å beholde sin posisjon som Norges største markedsplass på nett for stort sett alt som kan kjøpes, selges eller gis bort – uten de store lanseringene i året som har gått, men gjennom kontinuerlig forbedring av produktet.

Språkprisen

Lexin gikk til topps for sine nettbaserte ordbøker for innvandrere.

Lexin tilgjengeliggjør rask oversettelse til en rekke språk som ikke finnes i andre lignende tjenester og er tilgjengelig og ujålete med lav brukerterskel, mener juryen.

Brukervennlighetsprisen

BazeField fra Baze Technology for sine løsninger ved å få både trenet og utrenet personell til å samhandle på tvers av språk- og kulturforskjeller og utføre kritisk og risikofylt arbeid. Ekstrem høy brukervennlighet, er karakteristikken fra juryen.

Fjernstyrer vindkraftverk

IT-sikkerhetsprisen

Oljeindustriens Landsforening (OLF) fikk prisen fordi de har valgt å sette informasjonssikkerhet på agendaen til en bransje tilknyttet nasjonal kritisk infrastruktur.

– Tidligere har denne bransjen ikke fokusert på Informasjonssikkerhet, men hatt en naturlig tilknytning til Safety og HMS. Siden Informasjonssikkerhet vil bli stadig viktigere i årene framover, er det gledelig å bemerke at arbeidet som kandidaten har utført, og som fremdeles pågår, sørger for at bransjen nå ligger i forkant, skriver juryen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.