MOBIL

Her er Nokias første Windows Phone

Nokia Sea Ray har samme design som N9, og kjører Windows Phone 7 Mango.

Frem til nå har det vært mye snakk og lite handling fra Microsoft og Nokia, som i februar annonserte at de blir partnere i mobilbransjen, men nå ser det ut som om produktlanseringene kan nærme seg. 

Under Nokia Conversations ba Nokia-sjef Stephen Elop tilskuerne om å slå av alt av kamerautstyr, fordi han skulle vise frem et "hemmelig" produkt (i et rom fullt av presse..). Det hele ble selvsagt filmet likevel, og starten på begivenheten kan du se i videoen nederst i denne artikkelen.

Nokia Sea Ray

Navnet på Nokias første Windows Phone 7-telefon er altså Sea Ray. Telefonen har fått en design som er nesten klin lik den som er brukt i Meego-telefonen N9, noe som slett ikke er dårlige nyheter.

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om Nokia N9

Ut fra den påfølgende demonstrasjonen av Sea Ray ser det ikke ut til at altfor mye har blitt forandret i Windows Phone 7 - ihvertfall ikke utseendemessig. Telefonen kjører på den nye Mango-versjonen, som har over 500 endringer fra forrige versjon, blant annet støtte for skikkelig multitasking og en ny organisering av meldinger og samtaler.

Les mer om Windows Phone 7 Mango

Ut fra demonstrasjonsvideoen ser det ikke ut til at duoen har fått på plass Nokias karttjenester og de andre elementene som skal hentes fra Nokias økosystem. Da regner vi med de hadde blitt vist frem. Foreløpig snakker vi altså om en stock Windows Phone 7 Mango-versjon installert i et Nokia-skall.

Ifølge Elop er ikke Sea Ray den eneste Nokia-telefonen med Windows, og produsenten skal allerede ha flere fungerende og foreløpig hemmelige modeller i omløp internt.

Her er videoen av Elops PR-triks. Hele demonstrasjonen finner du hos Technet.

Les mer om: