MOBIL

Her er Mozillas app-butikk

Marketplace for Firefox OS har begynt å gro.

4. sep. 2012 - 14:35

Å konkurrere med de gigantiske databasene du finner i Google Play og App Store er ikke noe du greier over natta. I tillegg begynner også Windows Phone Marketplace å få et rimelig respektabelt utvalg apper. 

Det stopper ikke Mozilla fra å prøve. Selskapet har sin egen mobilplattform, Firefox OS, på vei i marsjfart, og den første telefonen med dette operativsystemet skal etter planen lanseres i Brasil allerede rundt årsskiftet. 

LES OGSÅ: Slik ser Firefox OS ut

App-butikk ute av skapet

Nå har de første bildene av den tilhørende app-butikken Firefox OS Marketplace lekket. Her er grensesnittet tilpasset små mobilskjermer, og ut fra bildene er det ikke helt ulikt Google Play. 

For å lykkes i den harde konkurransen kreves det naturlig nok at utviklere blir fristet til å utvikle for plattformen. Mozilla tror løsningen er å gi utviklerne verktøy de allerede er kjent med, og apper for Firefox lages derfor utelukkende med HTML5, CSS og Javascript.

I tillegg har Mozilla også tro på å gjøre alt 100 prosent åpent, og har tidligere kalt både iOS og Android for "inngjerdede hager". 

Effektive

En ting Mozilla ser ut til å greie, som særdeles få andre har klart, er å holde tidsfristene for utvikling, lansering og oppdateringer. Det har med jevne mellomrom dukket opp nye bilder av plattformen, og lanseringspunktet (altså rundt årsskiftet 2012/2013) har ikke forandret seg siden første gang operativsystemet ble kjent - da under navnet Boot2Gecko. 

LES OGSÅ: To lovende mobilplattformer

Kilde: Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.