MOBIL

Her er LGs "supertelefon"

LG benyttet CES til å lekke en fin dose spesifikasjoner for sitt kommende flaggskip: GW990.

8. jan. 2010 - 16:43

Vi skal innrømme at vi i "gamle dager" så på LG som en rimelig uinteressant mobilprodusent med kjedelige modeller og kjipe spesifikasjonslister. Produsenten har imidlertid blomstret de siste to årene, og lansert topptelefon etter topptelefon. Når koreanerne nå presenterer godteposer som GW990 er det ingen grunn til å tro at denne trenden skal snu.

GW990 er resultatet av et samarbeid mellom LG og Intel. Operativsystemet i telefonen er Moblin 2.1, som er en Linux-plattform utviklet av Intel. Det er også Intel som står bak "moderkortet" i telefonen: Moorestown. Og dette er det kraft i.

LG benyttet CES-messen i Las Vegas til å vise frem en tidlig utgave av GW990, samtidig som de hintet om hvilke spesifikasjoner som skal på plass før den endelige lanseringen en gang i andre halvdel av 2010.

Med den vennlige skjermoppløsningen på 1024 x 480 piksler, burde det for eksempel ikke være noe problem å vise nettsider i full bredde, og det er også fare for at video på mobilen vil bli en ny opplevelse. Skjermen har ellers en størrelse på mandige 4,8 tommer, noe som i seg selv gjør telefonen til en brødfjøl av de sjeldne.

Internettmulighetene ser også lovende ut. Protomodellen som ble vist frem på CES hadde riktignok helt dagligdags HSDPA-støtte, men veldig mye tyder på at den ferdige versjonen av telefonen kommer med full støtte for LTE (altså 4G). Er vi riktig heldige har Netcom fått skikkelig fart på utbyggingen av LTE den dagen telefonen endelig kommer til Norge.

Øvrige spesifikasjoner, prisklasse og mer nøyaktige lanseringstidspunkt vil vi forhåpentligvis se mer til i løpet av de neste månedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.