MOBIL

Her er LGs nye norgesmodeller

LG viste i dag frem sin første norgesaktuelle Android-telefon.

4. mars 2010 - 19:37

LG hadde dag en norsk pressekonferranse der de presenterte modeller som skal ut på det norske markedet i løpet av kort tid. De to mest interessante her er GT 540 og GD880 Mini. Vi har sett begge modellene før, men har frem til nå vært usikre på om de skulle lanseres her til lands.

GT540 - LG tar Android til Norge

Vi lærte raskt å like Google-plattformen Android, som kommer i stadig nye versjoner. Det er derfor hyggelige nyheter at LG nå har bestemt seg for å slippe sin første Android-modell her i Norge.

GT 540 har en trykkskjerm med en størrelse på tre tommer og en oppløsning på 320 x 480 bildepunkter. På denne skjermen kan du blant annet vise video, og den trenger du sannsynligvis ikke konvertere først, da telefonen har full støtte for både Divx, WMV og MP4-filer.

Skal du surfe på nettet kan du gjøre dette i 7,2/2 Mbps via HSPA, og du kan i tillegg koble deg opp mot trådløse soner via WLAN.

Prisen på telefonen er ikke helt avklart, men ser ikke ut til å bli avskrekkende. LGs foreløpige estimat ligger på 2000-2500 kroner. Du kan forvente å se GT540 i butikkhyllene før sommeren.

GD880 - Slank trykkskjermtelefon

Dette skal ifølge LG være verdens minste telefon med 3,2 tommers trykkskjerm. Telefonen har en tykkelse på knappe 1,06 cm, og en vekt på 99 gram.

GD880 Mini er ikke noen smarttelefon, men kjører LGs egenutviklede operativsystem S-Class OS. Dette operativsystemet gir deg selvsagt ikke like mange muligheter som Android eller andre mer avanserte plattformer, men du får full støtte for multitasking.

Selv om det ikke er snakk om en smarttelefon, har GD880 Mini fått et fint arsenal av teknologi. Du får for eksempel gode internetthastigheter. Med HSPA 7,2/2 Mbit greier du presse det som er mulig ut av dagens HSDPA-nett i Norge. Er du i nærheten av et trådløst hjemmenettverk kan du bruke dette, da telefonen har støtte for Wlan. Ellers finner du både GPS-mottaker og Bluetooth med stereo-støtte.

LG har også lagt inn egen programvare for bruk av sosiale tjenester som Facebook og Twitter. Her kan det understrekes at det er snakk om "ekte" programvare, ikke bare snarveier til Facebook i nettleseren, noe som ikke er helt uvanlig - og en langt dårligere løsning.

GD880 skal være å finne i butikkhyllene før sommeren, og får en prislapp på rett rundt 3000 kroner.

Vi fikk anledning til å kikke nærmere på GD880 Mini under Mobile World Congress forrige måned. Mer om dette leser du her.

Billigtelefoner på slep

I tillegg til GT 540 og GD 880 presenterte LG også billigtelefonene GS290, GT400 og GT500, som alle skal koste under 2000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.