MOBIL

Her er LGs kommende flaggskip

LG har et par svært interessante mobiler på vei.

21. nov. 2011 - 15:47
Vis mer

LG åpnet året knallhardt med å lansere verdens første dobbeltkjernetelefon, Optimus 2X, og ble også først ut med å slippe løs den første mobilen som kombinerte 3D-skjerm og 3D-kamera, altså Optimus 3D.

Siden den gang har det vært forholdsvis rolig fra LG-hold, men produsenten har fremdeles et par godsaker på vei.

LES OGSÅ:

Nå smeller det hos LG

Slik blir neste års supertelefoner

LG Optimus EX SU880

Optimus EX dukket første gang opp i form av et datagenerert bilde i september og nylig publiserte nettstedet Pocket Droid også et live-bilde av telefonen, som går ut på markedet i Sør Korea i disse dager.

Nvidia-maskinvare

Optimus EX har modellnummeret SU880, og kjører i likhet med produsentens tidligere toppmodell Optimus 2X på Nvidias Tegra 2-systembrikke.

Det er imidlertid snakk om en hakket kraftigere variant, der de doble prosessorkjernene blant annet er klokket til 1,2 GHz, mot forgjengerens 1 GHz. Arbeidsminnet har også økt fra 512 MB til 1 GB.

Skjermen er en IPS-LCD-variant med en størrelse på fire tommer. Oppløsningen er på 800 x 480 piksler, altså det samme som svært mange andre Android-modeller, blant annet Samsung Galaxy S IIHTC Desire S og Huawei U8500 Vision.

1080p

Som seg hør og bør i en dobbeltkjernemobil støtter Optimus EX videoopptak i 1080p-oppløsning (1920 x 1080 piksler). Stillbildeoppløsningen er på fem megapiksler. 

Den har også et frontkamera som tar stillbilder i tre megapikslers oppløsning og filmer i VGA-kvalitet.

Av teknologi kommer telefonen med den vanlige pakken med Wi-Fi, GPS og DLNA, og den har fått den nest nyeste Bluetooth-standarden, altså versjon 3.0.

Sannsynligvis klar for Ice Cream Sandwich

Android-versjonen i telefonen er 2.3.5 Gingerbread, men LG meldte for to uker siden at Optimus 2X og andre toppmodeller vil få Android 4.0, så vi regner med at også Optimus EX står på listen.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Det er foreløpig uklart om og når vi får se denne telefonen i Europa, men om de kjører samme avstand på Asia- og Europa-lanseringen som de gjorde med Optimus 2X kan du forvente den litt ut på nyåret.

Muskeltelefonen Optimus LTE SU640

Selv om Optimus EX er lovende, blekner den i forhold til kraftpakken Optimus LTE SU640. Det er litt ymse informasjon rundt modellnavn og spesifikasjoner der ute, men såvidt vi har forstått er dette GSM-versjonen av den tidligere omtalte LU6200, og har ellers identiske spesifikasjoner.

Doble 1500 MHz-kjerner og HD-skjerm

Optimus LTE har fått Qualcomm-plattformen MSM8260. Dette gir deg grafikkbrikken Adreno 220, og i likhet med HTC Sensation XE er prosessorkjernene her klokket opp til 1,5 Ghz. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Denne kraften kommer til sin fulle rett når man skal drive skjermen som står i telefonen. Her får du nemlig en 4,5 tommers IPS-skjerm med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, altså den samme oppløsningen som i årets Google-telefon, Samsung Galaxy Nexus.

Kombinasjonen av kraft og skjerm tilsier at Optimus LTE er en svært habil surfetelefon. Som navnet gir et aldri så lite hint om er du også sikret svært gode hastigheter, da den har støtte for LTE (ofte omtalt som 4G her i landet).

LES OGSÅ: Kan 4G erstatte ADSL?

Kameraet i telefonen tar bilder i opp til åtte megapikslers oppløsning, og kan i likhet med Optimus EX filme i 1080p.

Optimus LTE har ellers 4 GB internminne, noe som ikke er direkte imponerende i en telefon som dette, men det skal til gjengjeld være et 16 GB-minnekort i salgspakken.

Det er uvisst når (og om) telefonen kommer til Norge, og prisen er heller ikke ute av skapet.

Kilder: Pocket Droid, Softpedia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.