MOBIL

Her er LG "Univa"

Vi snublet visst over oppfølgeren til Optimus One.

8. sep. 2011 - 10:40

Vi har på mystisk vis fått tak i et eksemplar av LG E510, som foreløpig har arbeidstittelen Univa.

Dette er telefonen som skal ta over stafettpinnen etter fjorårssuksessen Optimus One, og er på samme måte som forgjengeren en Android-modell i mellomklassen.

Svært solid

Det første som slår oss når vi holder Univa i hånden er at den kjennes vanvittig solid ut, og veier mer enn man skulle tro ut fra bilder.



LG Univa er veldig godt bygget.



Frekk og glanset bakside.

Kvalitetsfølelsen var noe av det vi likte best med Optimus One, og LG har altså gjort en minst like bra jobb denne gangen.

Telefonen er også lommevennlig, og er hakket mer kompakt enn HTC Desire S. Dette er en størrelse som passer deg som verken vil ha en veldig stor eller altfor liten mobiltelefon.

Bra skjerm

Skjermen har en størrelse på 3,5 tommer, noe som plasserer den på "godkjent-nivået" til surfing, film og andre oppgaver der det er greit med litt plass. Oppløsningen på 320 x 480 imponerer nok ingen, men bildet er likevel skarpt og fint.



Skjermen er god, til tross for noe lav oppløsning.

Skjermen har også god respons når du trykker på den, og registrerer opp til åtte punkter samtidig.

Android 2.3.4

Da LG kjørte ut Optimus One var de blant de første produsentene som tok i bruk Android 2.2. Også denne gangen har produsenten tenkt å være tidlig ute med nyeste Android-versjon, og har fått på plass Gingerbread 2.3.4 i Univa.



Android 2.3.4 er på plass.

LG har også fått på plass sitt eget menysystem, som i bunn og grunn ikke byr på de store forskjellene fra originalsystemet. Det er egentlig helt greit, syns vi.

Middels kraftig

En kjapp titt i systeminfoen i Univa avslører en prosessor som kjører på 800 MHz, 512 MB arbeidsminne og grafikkbrikken Adreno 200. Sistnevnte er forgjengeren til Adreno 205, som blant annet står i Sony Ericsson Xperia Mini og HTC Desire S.

Dette betyr at telefonen mest sannsynlig kjører på Qualcomm-systembrikken MSM7230, altså den samme som står i Motorola Defy og HTC Desire Z. At brikken er forholdsvis gammel vil nok også gjenspeiles i prisen.



Prosessoren tikker på 800 MHz.



Grafikkbrikken er ikke den sterkeste, men holder nok til denne oppløsningen.

Til tross for medium maskinvare opplever vi ytelsen som god, og telefonen er kjapp i avtrekkeren. Her kommer en av fordelene med den forholdsvis lave oppløsningen frem, da det trengs langt mindre kraft for å drive 320 x 480 piksler enn å kjøre 480 x 800 piksler.

Siden det er snakk om en veldig tidlig utgave av telefonen skal vi være påpasselige med å mene for mye her, da mye kan endre seg før den lanseres offisielt.

Romslig batterikapasitet

LG valgte å ikke holde igjen da de skulle velge batteri til Univa. Her finner du en variant med 1500 mAh, som er standard i langt mer krevende telefoner enn dette. Vi regner derfor med at det er trygt å anta at batteritiden i denne vil være godt over gjennomsnittet.

Blir det bra?

Med tanke på at fjorårets Optimus One gikk som varmt hvetebrød er det ingen tvil om at det er potensial for telefoner som dette i det norske markedet. Det som imidlertid har forandret seg siden sist er at det har dukket opp et lass med Android-telefoner til overkommelige priser, så LG har en hardere kamp i vente i år.

Vi vet foreløpig lite om lanseringstidspunkt og pris, men vårt eksemplar virker ikke akkurat veldig uferdig, så den endelige versjonen er nok ikke veldig langt unna. LG har også hatt en svært aggresiv prising av telefonene sine til nå i år, så vi blir ikke overrasket om denne havner på rundt 1500 kroner.

LES OGSÅ:

I år smeller det hos LG

Test av LG Optimus 2X

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.