MOBIL

Her er iPhone 5-testene

En rekke medier har sluppet løs tester av iPhone 5. 

28. sep. 2012 - 13:19

Er det én ting Apple er gode på så er det å holde perioden mellom lansering og butikkankomst for produktene sine lavest mulig. Det er knapt to uker siden iPhone 5 ble lansert, og i dag kom den i salg i norske butikker. 

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Tradisjonen tro har det vært svært stor interesse rundt telefonen i media, og flere nettsteder har lagt mye arbeid i å bli ferdig med testen sin i tide. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Vi er dessverre ikke blant disse - vår test kommer først neste uke. Derfor tenkte vi det kunne være greit å lage en oversikt for deg som lurer på hvordan iPhone 5 oppfører seg i praksis.

Her er tre gode iPhone 5-tester du kan kikke på om du lurer på om du skal handle den nye Apple-telefonen: 

Amobil

Amobil.no har gjort en iherdig innsats for å få ut iPhone-testen sin før telefonen dukket opp i norske butikker, og reiste til London for å hente telefonen en uke før. 

I går publiserte nettstedet den første norske iPhone 5-testen, over fire fyldige sider. 

Telefonen når ikke helt opp til toppkarakter - ikke fordi den er dårligere enn tidligere iPhone-modeller (som fikk sekser) - men fordi konkurransen i toppen er hardere enn noensinne. I år må den kjempe mot både HTC One X, Samsung Galaxy S III og LG Optimus 4X HD, som alle koster mindre enn Apples telefon. 

Nettstedet understreker ellers at det er lite å vinne på å oppgradere fra iPhone 4S til iPhone 5. 

Nå skal vi ikke sitte og liste opp alle detaljene fra testen, da er det enklere å bare sende deg videre så du kan lese den selv. 

Les testen hos Amobil

Mobil.se

Våre svenske naboer i Mobil.se har også en grundig test av iPhone 5 ute. Nettstedet mener at telefonen slett ikke er dårlig - med unntak av kartene.

De er imidlertid noe kjølige i konklusjonen, spesielt siden ikke LTE-båndene kan brukes i Sverige, og synes i det store og det hele Apple har vært litt for forsiktige med antall nye funksjoner.

De deler Amobils oppfatning om at det ikke er særlig mye å hente på å gå fra iPhone 4S til iPhone 5, da de fleste nyhetene i iOS også blir tilgjengelig i tidligere modeller.

Les testen hos Mobil.se

Engadget

Om du synes det er greit å lese på engelsk har du en hel del alternativer å velge mellom.

Engadget har ute en fyldig test som tar for seg det meste du vil ha svar på rundt iPhone 5, men de er langt mindre kritiske enn våre venner i Oslo. 

Nettstedet konkluderer med at iPhone 5 er en "vesentlig forbedring av 4S på nesten alle måter", og at det er en "no-brainer" å oppgradere om man er en trofast iOS-bruke. De drar ellers frem at de elementene som ikke er forbedret siden sist (kamera, lagringskapasitet) "allerede var forut for sin tid".

Samtidig peker nettstedet på at iOS begynner å føles litt gammelt. 

Les testen hos Engadget

The Verge

The Verge er like begeistret som Engadget-gjengen, og holder ikke tilbake på lovordene. 

Ifølge nettstedet er dette ikke bare den beste iPhone-versjonen til nå, det er også "den beste smarttelefonen for massemarkedet, punktum"

Samtidig ønsker anmelderen seg mer innovasjon - og da noe som faktisk forandrer måten man bruker telefonen til, noe han mener iPhone 5 mangler. 

Les testen hos The Verge

Våre artikler om iPhone 5: 

Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Er det verdt å oppgradere fra 4S til 5?

iPhone 5 VS Lumia 920 VS Optimus G

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.