BLOG

Her er HTCs nye Android-telefon for kidsa

Er du ung? Har du lyst på en Android-telefon? Har du lite penger? Da kan kanskje HTC hjelpe deg. De lanserte HTC Wildfire på selveste 17. mai, og mener at dette er den perfekte telefonen for deg som er tung bruker av sosiale nettverk (les: Facebook-junkie).Telefonen er på sett og vis en lett-variant av HTC Desire, med lignende design og noe svakere maskinvare. Til gjengjeld er den også mindre og mer hendig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. mai 2010 - 12:48

Under panseret finner du her en prosessor på 525 MHz og 384 MB RAM. Til sammenligning har HTC Desire prosessor på 1 GHz og 576 MB RAM, mens Legend har henholdsvis 600 MHz og 384 MB RAM.

Skjermen til Wildfire måler 3,2 tommer og har 320 x 240 pikslers oppløsning. Operativsystemet er Android 2.1 med HTCs Sense-menyer på toppen. 

Sosial

Som nevnt mener HTC at Wildfire er the dog's bollocks når det kommer til sosiale nettverk. Enkelt og greit fordi den har HTC Sense, som har widgeten Friendstream på skrivebordet. Denne samler all sosial babbel fra vennene dine i en informasjonsstrøm.

Telefonboken kan kobles til Facebook, slik at profilbilde og status til vennene dine finnes også her. I tillegg er det mulig å se all kommunikasjon med vennene dine ved å slå de opp i telefonboka.

Wildfire har også en helt ny funksjon kalt "App sharing widget". Denne skal gjøre det enkelt å anbefale og dele programmer med venner. Du kan sende anbefalingene som e-post, SMS eller over sosiale nettverk, sammen med en lenke som fører til programmet i Android Market.

Telefonen har ellers et 5 megapikslers kamera og fotolys. Som vanlig på HTCs telefoner er det også utgang for 3,5 mm minijack og vanlig Micro-USB.

På teknologisiden finner du både super-3G og Wi-fi for rask internettilgang, og GPS for navigasjon, geomerking og annen lokasjonsbasert moro.

Se etter Wildfire i butikken i tredje kvartal.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: HTC.com, via Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.