MOBIL

Her er hanskemobilene

Stilig, men muligens ikke så praktisk.

Utviklingen i mobilverdenen går unna i et forrykende tempo, men det er kun unntaksvis vi ser produsenter avvike noe særlig fra den elementære grunndesignen - som kan kokes ned til "en rektangulær sak du holder i hånden". Ett av unntakene er LGs klokkemobil.

LES OGSÅ: Seks ubrukelige mobildesign

I tillegg til det etablerte produsenter slipper løs har det også dukket opp et par hjemmesnekrede løsninger, og de mest fiffige går ut på å bygge telefonen om til en hanske.

Her er ett gammelt og ett nytt eksempel på hansketelefoner:

Glone - 2009


Med de riktige elektronikkunnskapene kan dette være en finfin hobby.

I 2009 publiserte bloggen Trotmaster en worklog der en Samsung A300 ble plukket ifra hverandre og satt sammen igjen på en skinnhanske - kalt Glone.

Hansken ble gradvis utbygd til å ha både ringemuligheter, skjerm og alle nummertaster. Tastene plassert i sett på tre på fingrene, og tommelen ble brukt til å trykke på dem. Fullt mulig å skrive med én hånd, altså.

Glone hadde mesteparten av elektronikken festet på utsiden, og ville nok gått en kjapp død i møte om den ble brukt utendørs. Utvikleren av hansken begynte også på en versjon 2 av Glone, men dette prosjektet ble lagt på is.

Sjekk ut hele Glone-prosjektet hos Trotmaster

Glove One - 2012


Glove One gir oss assossiasjoner til Terminator.

Kunstneren Bryan Cera bestemte seg for å lage et verk som stilte spørsmålet "Hva er vi villige til å ofre for å delta i teknologiverdenen og sosiale medier?".

Resultatet ble Glove One, som ihvertfall vi mener er en stilig sak. Den er overhodet ikke diskrét, og gir på sett og vis ordet android tilbake sin originale betydning.

Glove One kan kun brukes til samtaler, og det skal såvidt vi kan forstå ikke lages flere enn det ene eksemplaret som eksisterer.

 Her er en videodemonstrasjon av Glove One:

Du kan sjekke ut hele prosjektet på kunstnerens hjemmeside.

Det er tvilsomt at vi får se noen hansketelefoner på markedet med det første, men man skal aldri si aldri.

Kilder: Trotmaster, Bryan Cera

Les mer om: