T2

Her er Galaxy Note 10.1

Samsungs nye nettbrett kan brukes med både finger og penn.

15. aug. 2012 - 16:06

Apple og Samsung sloss i rettssaler over hele verden så busta fyker. Kanskje ikke rart at Apple er sure. Samsung selger mye mer smarttelefoner enn dem.

Bak på brett

Trøsten er at på nettbrett er det motsatt. Det vil Samsung gjøre noe med. I dag har de lansert nye Galaxy Note 10,1 som virkelig tilfører noe nytt som Apple ikke kan saksøke dem for.

Nyheten har nemlig penn i tillegg, noe som gjør at folk kan skrive og tegne på skjermen i tillegg til å bruke fingeren.

Galaxy Note 10.1 har selvfølgelig fått en rå prosessor og mer minne. Firekjerne med 1,4 GHz gjør at man ikke savner hastighet, og 2 GB RAM gjør underverker.

Likevel er det pennen og alle funksjonene rundt den som skal imponere mest. Samsung lanserte mobiltelefonen Galaxy Note for et år siden og den har solgt friskt rundt om i verden, men pussig nok ikke i Norge.

Selskapet viste en tidlig utgave av nettbrettet i Barcelona i vinter, men maskinvaren på det de nå sender på markedet er kraftig oppgradert.

Les også: Huawei lanserer smarttelefon til 595 kroner

Tolker tekst

De som ikke er helt stø på skjermtastatur kan nå skrive på skjermen med en digitaliseringspenn som man trekker ut på siden.

Den innebygde programvaren kan tolke skriften over til tekst. Det er på ingen måte nytt, men dette virker fantastisk bra.

Vi var sikre på at den ikke klarte våre dårlige kråketær, som ville strøket i formskrift, men det klarte den.

Det innebygde noteringsprogrammet kan også ta opp lyd, slik at man kan lagre både notatene og det som ble sagt mens man noterte.

Samsung bruker også pennen til å kunne rentegne skisser. Tegner du en litt skjelvende runding eller firkant, så retter programmet opp i sakene. Det følger også med en versjon av Photoshop for nettbrett. Og her kommer pennen virkelig til sin rett.

Profesjonelle fotografer bruker gjerne et digitaliseringsbord når de redigerer bilder. Her har de et digitaliseringsbord og bildet direkte under. Bedre blir det ikke.

Les også: Slik er Asus' budsjettbrett

To skjermer

For å få full glede av pennfunksjonen kan en del av de programmene som følger med dele skjermen i to mellom seg.

Du kan ha både nettleseren oppe og en annen app, f. eks. en presentasjon du jobber med. Så kan man trekke elementer over i presentasjonen og eksportere den som en PowerPoint-fil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Fjernkontroll

Det nye nettbrettet har også fått en innebygget IR-sender og kommer med en egen app som kan brukes som fjernkontroll på de aller fleste dingser og TV-er man har.

Du kan til og med designe fjernkontrollen til den enkelte dings selv. Logitech har gjennom mange år etablert seg som kongen på programmerbare fjernkontroller, men vil få kraftig konkurranse nå når dette blir en generell app i et nettbrett.

Det nye nettbrettet kommer på markedet i løpet av noen dager til en pris på relativt stive 5800 kroner. Det er en 16 GB-versjon, men brettet har også en microSD-port.

Dessuten får alle kundene 50 GB på Dropbox i to år med i prisen.

Pennefør:Samsungs telecomsjef Stig-Ove Langø tror den nye versjonen av Galaxy Note nettbrettet med penn kommer til å slå an.
Pennefør: Samsungs telecomsjef Stig-Ove Langø tror den nye versjonen av Galaxy Note-nettbrettet med penn kommer til å slå an. Odd Richard Valmot
Service

Sammen med lanseringen av nettbrettet meddeler også Samsung en ny satsing på kundeservice. Hos svært mange forhandlere vil de etablere service mens kundene venter.

Knuser du skjermen på en telefon vil de kunne bytte den på noen minutter og du slipper unna med 700 kroner.

De vil også tilby gratis callsenter med lang åpningstid eller chattemuligheter for de som ikke vil ringe dit.

Les også: Apple og Samsung stikker av med fortjenesten

Acer lanserer ultrabook med touchskjerm

Netflix til Norge

Her kommer neste generasjons TV-plattform  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.