BRUER

Her er det ikke mye trafikk, men fylket skal bygge ny bru

Det blir nok ikke så vanskelig med trafikkavviklingen sammenlignet med andre bruprosjekter. ÅDT er skarve 90 på denne veien.

Det er dårlig stelt med den gamle Husdalsbrua.
Det er dårlig stelt med den gamle Husdalsbrua. Foto: Trøndelag fylkeskommune
30. okt. 2020 - 09:12

Rett nord for Orkanger i Trøndelag ligger Husdalsbrua, som er så skrøpelig at det er satt opp midlertidig bru ved siden av den gamle.

Husdalsbrua ligger rett nord for Orkanger i Trøndelag. <i>Illustrasjon:  Trøndelag fylkeskommune</i>
Husdalsbrua ligger rett nord for Orkanger i Trøndelag. Illustrasjon:  Trøndelag fylkeskommune

Nå ønsker Trøndelag fylkeskommune tilbud på å rive den gamle Husdalsbrua og bygge ny. Brua går over Husdalselva på fylkesvei 6640 i Orkland kommune. Entreprenøren skal bygge den nye brua i betong på samme sted, og det blir ei spennarmert platebru som er fundamentert på løsmasser. Spennvidden blir drøye 20 meter.

Det skal plastres rundt konstruksjonen for å sikre mot erosjon. Den gamle Husdalsbrua ligger på pæler og de skal fjernes. Og ÅDT er altså 90 på byggestedet.

Den midlertidige brua ligger like ved gamlebrua, og skal fjernes etter at ny bru er bygd. <i>Foto:  Trøndelag fylkeskommune</i>
Den midlertidige brua ligger like ved gamlebrua, og skal fjernes etter at ny bru er bygd. Foto:  Trøndelag fylkeskommune

Etter bygging av den nye Husdalsbrua skal også den midlertidige brua demonteres og deler av eller eller hele den midlertidige veien skal fjernes. Demonteringen av interimsbrua gjøres av beredskapsavdelingen i Statens vegvesen, og fjerning av deler eller hel interimsveg skal gjøres som regningsarbeid av hovedentreprenøren. Trøndelag fylke forventer at hovedentreprenøren bistår beredskapsavdelingen til Statens vegvesen med mannskap og maskiner ved demontering av interimsbrua. Hovedentreprenøren skal ha ansvar for HMS under demonteringen, og beredskapsavdelingen til Vegvesenet skal tilpasse sitt arbeid til hovedentreprenørens HMS-plan.

Oppdraget skal være utført 15. juli 2021, og frist for å gi tilbud er 30. november.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.