Her er den nye NSB-sjefen

Her er den nye NSB-sjefen
Geir Isaksen har i dag takket ja til å bli ny konsernsjef i NSB. Bilde: Mona Strande

Konsernsjefen i Cermaq ASA, Geir Isaksen, har i dag akseptert et tilbud om stilling som konsernsjef i NSB AS.

Han tiltrer senest 1. oktober, og vil få en fastlønn på 3,2 millioner kroner pluss tillegg og eventuell bonus ved god innsats. Forventet samlet totallønn er på cirka 4,6 millioner kroner.

Forlater på topp

– Jeg velger å forlate Cermaq på et tidspunkt hvor driften og organisasjonen er solid i alle ledd og resultatene er gode. Det er nå tid for å la andre krefter bygge selskapet videre på dette fundamentet. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på nye utfordringer i NSB, sier Isaksen i en pressemelding fra Cermaq.

Til NTB sier Isaksen at han er svært glad for å få topplederjobben i NSB:

– NSB er en viktig virksomhet med stor innvirkning på folks hverdag. Jeg vet det vil bli både utfordrende og krevende å lede og videreutvikle konsernet fremover, men gleder meg til å ta fatt, sier han.

Lederegenskaper

Styreleder Ingeborg Moen Borgerud sier til NTB at det er Isaksens lederegenskaper, dokumenterte resultater og evne til å motivere medarbeidere som styret har lagt vekt på ved ansettelsen.

Hun mener at Isaksen vil klare å ta vare på det beste i dagens NSB samtidig som konsernet skal utvikles og fornyes.

Geir Isaksen får en fastlønn på 3,2 millioner kroner når han nå overtar sjefsstolen i NSB. (FOTO: Mona Strande)

Fornøyd Kleppa

– Jeg gratulerer NSB med valg av ny konsernsjef. Dette er et godt valg. Geir Isaksen er kjent som en erfaren leder med solid bakgrunn fra virksomhet med offentlig eierskap og stort resultatfokus, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Kleppa mener Isaksen bør ha de beste forutsetninger for å lykkes i stillingen:

– Han har ledet utviklingen av Cermaq fra en statlig forvaltningsvirksomhet til et stort børsnotert, internasjonalt konsern. Dette må nødvendigvis ha vært en stor og krevende prosess. Jeg har også registrert at Cermaq leverte meget gode resultater for 2010, sier samferdselsministeren.

Dr. scient

Isaksen har vært konsernsjef i Cermaq siden september 1996. Han er dr. scient i landbruksøkonomi fra Norges Landbrukshøyskole i 1984.

Den nye NSB-sjefen har tidligere blant annet vært forsker ved landbrukshøyskolen og Norges Bondelags representant i Brüssel i 1993-1994.

Les også:

Arne Fosen midlertidig konsernsjef i NSB

Ingen erstatter på plass

Tre vil bli NSB-sjef

Einar Enger går av

Les mer om: