BLOG

Her er den første Series 40 touch-telefonen

Er det bare vi som tenker på gamle UIQ-storheter ved første øyekast her? De siste telefonene med UIQ hadde både tastatur og trykkskjerm (tenk Sony Ericsson W960i og M600i). Nokias nye X3 (modellnavnet er egentlig X3-02) minner veldig om disse telefonene. Men det er utenpå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. aug. 2010 - 16:03

Foruten at formfaktoren ligner er det ikke noe som er likt her. Den kanskje viktigste forskjellen er at X3 ikke er en smarttelefon. Og det er i seg selv en stor nyhet. Dette er nemlig den første Series 40-telefonen med trykkskjerm.

At det skulle komme Series 40 med trykkskjerm ble angivelig lekket tidligere i år, og nå ser vi altså den første enheten. Det skal også sies at X3 ble lekket tidligere.

Nokias tanke er at du skal kunne velge mellom å bruke skjerm eller taster. Ikke at det ser ut til å være mulig å velge bort å fikle med skjermen, da det ikke er piltaster på telefonen (og hvorfor skulle du ønske det når du kjøper en trykkskjermtelefon).

Skjermen måler 2,4 tommer og er resistiv. Det betyr at du fysisk trykker den inn, i motsetning til på kapasitive skjermer som registerer lett berøring.

Telefonen er ikke tjukke saken med sine 9,6 millimeter, og den veier ikke mer enn 78 gram. Batteridekselet er laget i børstet aluminium. 

X3 har et kamera som tar bilder i fem megapiksler. Du kan spille musikk, og det er utgang for 3,5 mm minijack. Lading og dataoverføring gjør du med Micro-USB. Telefonen støtter Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB.

Det mest interessante er imidlertid at telefonen har støtte for Wi-fi, nærmere bestemt 802.11n. Det er også støtte for super-3G, så X3 bør være en kjapping på nettet.

X3 skal koste omtrent en tusenlapp pluss moms når den kommer i salg.

Du kan se alle spesifikasjonene på Nokias nettsider (PDF-dokument) »

Se videoen under for en rask innføring i det nye systemet.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.