MOBIL

Her er de råeste Android-telefonene

De neste fire månedene raser det inn med nye Android-telefoner i norske butikkhyllene.

22. feb. 2011 - 09:53

Forrige uke stilte mobilprodusentene opp på Mobile World Congress for å måle krefter og vise verden hva de har å by på de kommende månedene. Før andre kvartal er omme skal du ha et tosiffret antall nye Android-telefoner å velge mellom.

I denne artikkelen har vi plukket frem telefonene for deg som leser spesifikasjoner på senga og som gjerne føler deg litt naken om du ikke har med deg det kvasseste av det kvasseste på mobilfronten til envhert tid.

LG - sterkere enn noensinne

En vakker dag i 2010 våknet en kar hos LG opp og tenkte noe ala dette: "Vi er en av verdens største elektronikkprodusenter med 83 000 ansatte fordelt over hele verden, så hvorfor i huleste lager vi så kjipe mobiltelefoner?".

Iløpet av fjoråret ble det gjort store, og nødvendige omveltninger i selskapet. LG har mer eller mindre forkastet egne plattformer og fått på plass Android, de er kjapt ute med å bestille den sinteste maskinvaren som er å oppdrive fra tredjepartsleverandører, og sist - men ikke minst - de forskjellige divisjonene snakker sammen.

Les mer om dette: I år smeller det hos LG »

I tillegg til produsentens 3D-tablet er det spesielt to produkter står som fysiske bevis på at LG nå endelig har våknet:

LG Optimus 2X

Det er et halvt år siden vi først hørte at LG hadde bestilt Nvidias systembrikke Tegra 2. Vi visste altså ganske tidlig at det var telefoner med doble prosessorkjerner på vei, men vi ante ikke at ting skulle gå så kjapt.TEGRA2: Dobbeltkjernetelefonen Optimus 2X P990 kommer i salg allerede ved månedsskiftet.

LGs Optimus 2X kan skilte med en firetommers skjerm, doble prosessorer, åttekjerners Geforce-grafikkbrikke, videoopptak i 1080p, HDMI-utgang og ellers alt du trenger av trådløs teknologi.

Godsaken kjører på Android 2.2, men skal kunne oppgraderes til nyeste versjon, altså 2.3 Gingerbread, kort tid etter at den kommer på markedet i Norge. 

Og det er ikke lenge til. Ifølge LG skal du kunne plukke opp et eksemplar av Optimus 2X P990 allerede i månedsskiftet februar/mars, så her er det bare å kaste seg rundt å grave frem de 4900 kronene du må ut med for å skaffe deg et eksemplar.

Vi har hatt en tidlig utgave av telefonen inne i redaksjonen i flere uker allerede, så vi har både laget en lyntest av Optimus 2 X og sjekket hvordan den greier seg mot Nokia N8 og iPhone 4 på videoopptak.

LG Optimus 3D

LG vakte oppsikt da de lanserte Optimus 3D forrige uke. Denne telefonen har fått to kameralinser på baksiden, noe som betyr at du kan filme dine egne 3D-opptak. Du kan også vise 3D-innhold på skjermen uten å bruke spesialbriller, noe vi greide å imponere en rekke personer med etter å ha hatt telefonen med oss i bagasjen etter MWC.3D: Optimus 3D er verdens første 3D-telefon.

Det mest aktuelle her er kanskje å koble telefonen til en 3D-TV, noe du kan gjøre via HDMI 1.4-utgangen som står i telefonen. Vi er nok ikke de eneste som plutselig ser et litt større potensial i mobil-HDMI etter dette.

Det er ikke bare 3D-egenskapene som er lovende med denne telefonen, som har et svært overbevisende spesifikasjonark over det hele.

Også her er LG først ute med en ny systembrikke: Texas Instruments OMAP4430. Denne kjører på de samme doble A9-kjernene som Tegra 2, men har i motsetning til Nvidias systembrikke også doble minnekanaler. Kort fortalt betyr dette at prosessorene ikke trenger stå i kø for å hente data fra minnet når de utfører forskjellige oppgaver, men har hver sin dedikerte minnebank å forsyne seg fra.

LG har forøvrig laget en video som illustrerer poenget veldig bra.

Skjermen har en størrelse på 4,3 tommer, og en oppløsning på 480 x 800 bildepunkter, noe som gir et bra bilde også når du ikke bruker 3D-innhold.

Operativsystemet i telefonen er Android 2.3 med LGs eget menysystem på topp.

Synes du Optimus 3D virker interessant (og det gjør du jo) kan du lese vår lyntest av telefonen her.

Neste side: Samsung Galaxy S2

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.