MOBIL

Her er de nye toppmodellene fra Sony Ericsson

MWC 2011: Xperia Pro, Xperia Play og Xperia Neo er offisielt lansert av Sony Ericsson.

13. feb. 2011 - 20:25

Vi er på plass under Sony Ericsson-lanseringen på Opium i Barcelona, der produsenten nå har presentert de nye flaggskipsmodellene sine.


Xperia Neo - nytt kameraflaggskipKAMERASATSING:
Xperia Neo har Exmor-R kamerasensor og åtte megapikslers oppløsning.

Xperia Neo er Sony Ericssons store kamerasatsing i år, og kommer med en bakbelyst Exmor-R kamerasensor og muligheter for å ta bilder opp til 8 megapiksler. Telefonen kjører på Android 2.3, har 3,7 tommers skjerm og HDMI-utgang.

I likhet med Sony Ericssons andre Android-modeller kommer denne telefonen med grensesnittet UX, som har fått en del forbedringer.

Xperia Pro - Fulltastatur i full størrelseFULLTASTATUR: Xperia Pro har fulltastatur og berøringsskjerm.

Xperia Pro har fått både fulltastatur og berøringsskjerm, og er laget med tanke på de som skriver mye e-post, surfer eller bruker andre funksjoner der det er greit med fysiske taster. 

Også grensesnittet gjenspeiler at dette er en telefon med mye fokus på e-post. Her kan du vise meldingene i innboksen på samme måte som på PCen, altså med meldingsavsender i et felt til venstre samtidig som du viser innholdet i e-posten i høyrekolonnen.

Telefonen har i tillegg fått et såkalt "smart" tastatur, som gjetter hva du skal gjøre når du trekker det ned. Om du for eksempel er inne og leser en e-post og trekker ned tastaturet antar telefonen automatisk at du skal svare på e-posten, og åpner e-posteditoren for deg.

Denne kan bli en slager for de som likte Xperia Mini Pro, men som foretrekker en telefon i "full størrelse".

Xperia Play - spillkongenPLAYSTATION: Xperia Play har fått en skikkelig Playstation-joypad.

Det mest interessante produktet fra Sony Ericsson i år er utvilsomt Xperia Play. Det har ikke akkurat vært hemmelig at produsenten har hatt denne spilltelefonen på vei, ihvertfall ikke etter at de reklamerte for den under Super Bowl forrige uke.

Xperia Play er den første mobiltelefonen som er Playstation-sertifisert, og har en uttrekkbar joypad. Flere klassiske spilltitler fra Playstation 1 skal være på plass i telefonen når du kjøper den, noe du kan gjøre når den kommer på markedet en gang iløpet av neste måned.

Sony Ericsson understreker at Xperia Play ikke bare er en underholdningstelefon - ifølge produsenten er det også den beste smarttelefonen de har laget. Mye å glede seg til her, med andre ord.

Produsenten beskriver Xperia Play som et perfekt eksempel på hvor bra ting kan gjøres når Sony Ericsson og Sony samarbeider på alle fronter i telefonutviklingen.

Forbedret menysystem i Android 2.3

Sony Ericsson har tidligere lovet å skjerpe seg, etter å ha vært tregt ute med Android-oppdateringer i samtlige av telefonene de lanserte i fjor. Dette har de fått mye kritikk for, og ting blir annerledes i år. Alle av telefonene som ble lansert i kveld har Android 2.3 når de kommer i butikken.TODELT: E-postgrensesnittet i Xperia Neo viser avsender til venstre, og meldingstekst til høyre.

I likhet med tidligere bruker Sony Ericsson grensesnittet UX i Android-telefonene sine. I Android 2.3-utgaven av dette har både mediascape, startskjermer og andre elementer blitt flikket på, og du kan også lage mapper for å sortere appene dine på en skikkelig måte.

Vi kommer tilbake med mer utdypende artikler om telefonene som ble lansert, og satser på å ha på plass lyntester av samtlige modeller iløpet av det neste døgnet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.