Her er de første ultrabookene

Her er de første ultrabookene
FLASHY: Lenovo laget en småspektakulær lansering for sin nye ultrabook. Ved hjelp av en vertikal catwalk kom den nye maskinen nærmest dalende ned fra himmelen. Bilde: Stein Jarle Olsen

Vi hørte først om ultrabook-konseptet på Computex-messen tidlig i år. Konseptet ligner Apples Macbook Air – supertynne PC-er med lav vekt, men likevel brukbart med kraft.

Les mer: Intel planlegger "ultrabook"

Billigere

I dag viste Lenovo frem sin første ultrabook, kalt IdeaPad U300S.

Maskinen vil bruke andregenerasjons ULV-prosessor fra Intel, noe som skal gi batterilevetid på hele åtte timer – en time mer enn hva Macbook Air og Samsung 9 Series har.

U300S er ellers 14,9 millimeter tynn og minner ellers om de andre ultratynne vi har sett. Lenovo har tydelig lånt noen idéer fra konkurrentene, ettersom maskinen er skjært ut av kun ett stykke aluminium, anodisert og sandblåst, og har pekeplate i glass.

PEN: Lenovo IdeaPad U300S er bare 14,9 millimeter tykk, og har nærmest form som en bok.

Lettvekter

Skjermen er 13,3 tommer, og vekten skal være på 1,34 kilo. Det er 10 gram under Macbook Air, og det samme som Samsung 9 Series.

Lenovo viste kun frem ett av konfigurasjonseksemplene, sannsynligvis en av de mer heftige variantene. Spesifikasjonene var som følger:

  • Intel Core i7-2677M
  • 4 GB RAM
  • 256 GB SSD
  • Windows 7 Home Premium
PEN: Lenovo IdeaPad U300S er bare 14,9 millimeter tykk, og har nærmest form som en bok. Stein Jarle Olsen

10 sekunder oppstart

Med denne maskinvaren og Lenovos Rapid Boot-teknologi, oppgir de en oppstartstid på minimale 10,47 sekunder med den såkalte VTS-testen.

Lenovo har også snudd rundt på hvordan luft ventileres vekk fra maskinen, ved at den varme luften nå kommer ut gjennom tastaturet.

Det skal gjøre både maskinen og hendene dine kjøligere, og «always cool» var ordene Lenovo brukte.

Lader raskt

U300S får selvfølgelig også Lenovos Rapid Charge-teknologi, noe som skal gjøre det mulig å lade 50 % av batteriet på 30 minutter.

U300S skal være i handelen i oktober, og har en startpris på 1195 dollar.

PEN: Lenovo IdeaPad U300S er bare 14,9 millimeter tykk, og har nærmest form som en bok.

Også fra Toshiba

Toshiba lanserte også sin første ultrabook i dag, med navnet Portege Z830. Disse er en millimeter tykkere enn Lenovos variant, men skal starte på under 1000 dollar i pris.

Også her handler det om SSD-disker og de siste Intel Core-prosessorer, men Toshibas variant er bygget i magnesium, ikke aluminium.

Vekten er derfor noe lavere enn Lenovo-ultrabooken, og Z830 skal faktisk komme såpass langt ned som 1,12 kilo. Den skal være på markedet i november.

Toshiba Z830.

Mer fra IFA: Mer kinoformat fra Philips

Hakesleppet

Nye tjenester fra TomTom

Premiumlinser fra Panasonic

Sonys tablet kommer i år

London-OL skal sendes i 3D

Les mer om: