Rihanna pryder forsiden av magasinet AnOthers spesialutgave.
Rihanna pryder forsiden av magasinet AnOthers spesialutgave. (Bilde: Skjermdump)

ANOTHER MAGAZINE

Her er bladet som blunker til deg fra butikkhylla

Lanserer utgave med skjerm på forsiden.

Printopplagene har jevnt over falt drastisk de siste årene, og tablet-utgaver har ikke blitt den redningen magasinbransjen hadde håpet på. Så hva gjør man da?

Det amerikanske motemagasinet AnOther forsøker seg i alle fall med en ny variant, og lanserer i dag en begrenset utgave av sitt nye nummer.

Det spesielle med denne utgaven er at den har en HD-skjerm i stedet for en vanlig forside. Det melder Financial Times (NB: Betalingsmur).

Med lader

På skjermen er det artisten Rihanna som figurerer. Bladet har også utgang for hodetelefoner og medfølgende microUSB-lader for å gjøre det mulig å se videoen på skjermen flere ganger.

Bak stuntet står medieinnovatøren Jefferson Hack og hans selskap Dazed, og PCH, et selskap som leverer skreddersydde produksjonsløsninger.

– Jeg hadde lyst til å kunne se Rihanna blunke til meg når jeg så bladet på hylla. Blader skal ikke kunne bevege på seg, men det gjør dette, sier Hack til Financial Times.

Les også: Fikk dette startup-selskapet verdens verst tenkelige start?

1000 kroner

Bladet lanseres på Paris Fashion Week i dag, og vil koste 125 dollar stykket, altså nesten 1000 kroner med dagens stive kurs.

Selve bladet måler 9 ganger 12 tommer og tilbyr 440 sider med en «provoserende miks av mote, kunst og kultur».

– Forsøket kan være et vindu mot fremtiden for magasinindustrien, men det trengs mye forskning og utvikling for å bringe kostnadene ned, sier Hack.

Les også:

The Grid skal designe og kode nettsider helt av seg selv

Disse informasjonskapslene får du ikke fjernet. Selv om du sletter dem

Snart skjer det noe drastisk med mobilsamtalene dine