BLOG

Her er Android 3.0

Android 3.0 har gjort sin debut på CES-messen i natt, med lanseringen av Motorolas nye tablet Xoom. Men foreløpig er det ikke så fryktelig mye som er offentliggjort om det nye operativsystemet.En video Google (trolig) har lagt ut litt tidlig figurerer nå på Engadget.com etter at Google trakk den tilbake igjen. Her presenteres en del detaljer om det nye operativsystemet.OPPDATERT: Vi har byttet ut Engadgets video med en Youtube-video i HD.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2011 - 10:42

Android 3.0 Honeycomb er laget for tableter. Det er derfor ganske annerledes enn Android slik du er vant med fra telefoner. 

Brukergrensesnittet ser rimelig luftig ut, og startskjermen minner mer om det vi er vant til på PC-er. Nettleseren er den samme som på Android-telefoner.

Gmail-programmet har fått en oppfrisking som gjør at skjermen deles opp i to: En del viser innboksen din, mens en annen viser e-posten du har markert. Løsningen har vi sett tidligere, blant annet på Samsung Galaxy Tab.

Google har også fått på plass en e-bokleser, en ny Youtube-spiller, Google Talk-klient med videosamtaler, og en Google Maps-klient.

Det er for øvrig ingen minimumskrav til prosessor i Android 3.0. Dette går frem av en Twitter-oppdatering fra Dan Morrill som jobber med Android hos Google. Dermed skulle ryktene om at Google krever tokjerneprosesor i Android 3.0-enheter være avlivet.

Se videoen under.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.