BYGG

Her blir det plass til 320 studenter

Takterrasse, sykkelverksted og gangavstand til universitetet er noe av det som skal lokke studentene.

Dyrvik arkitekter og Rodeo arkitekter vant i 2014 konkurransen om nye studentboliger i Blindernveien 6. Etter sommeren starter byggingen.
Dyrvik arkitekter og Rodeo arkitekter vant i 2014 konkurransen om nye studentboliger i Blindernveien 6. Etter sommeren starter byggingen. Illustrasjon: Dyrvik arkitekter
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
4. juni 2018 - 13:17

Etter sommeren starter Studentsamskipnaden i Oslo byggingen av rundt 300 nye studentboliger i Blindernveien 6.

Byggingen starter i september, med beregnet ferdigstillelse i siste halvdel av 2020. Det er Dyrvik Arkitekter som har tegnet de nye studentboligene. Bygget er planlagt med tårn på 13 etasjer mot vest, og rommer rundt 300 studentboliger med eget kjøkken og bad.

I tillegg til boliger blir det barnehage med fire avdelinger og noen næringsarealer i første etasje. Studenthuset får også takterrasse og sykkelverksted.

Tøffelavstand

De nye studentboligene får Universitetet i Oslo som nærmeste nabo, og det er gangavstand til Politihøgskolen, Musikkhøgskolen, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, Barrat Due musikkinstitutt og Det teologiske menighetsfakultet.

– UiO-studenter kan nærmest gå på forelesning i tøflene. Herfra kan du sykle eller gå til de fleste av byens utdanningsinstitusjoner, fremholder SiOs hovedstyreleder, Vetle Bo Saga, i en pressemelding fra Dyrvik arkitekter.

Massivtre

SiO ønsker at studentene skal kunne bo grønt, og de nye studentboligene bygges i massivtre.

– SiO har positive erfaringer med å bygge i massivtre på Kringsjå studentby og har besluttet å bygge i tre i Blindernveien også. Vi ønsker å bidra til at området skal være attraktivt, grønt og trygt til glede for studentene og andre, sier Saga.

For å markere starten på studentboligutbyggingen på Blindern har SiO i samarbeid med Universitetet i Oslo satt opp en 19,6 kvadratmeter visningsbolig utenfor Georg Sverdrups hus på campus.

– Her kan studentene allerede nå ta seg en tur inn og se hvordan de nye studentboligene blir, sier hovedstyrelederen.

Vis mer
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.