ARBEIDSLIV

Henter Kina-studenter

Studentene skal utdannes innen energi og miljøteknologi eller prosessteknologi.

Høgskolen i Telemark har i flere år slitt med å fylle plassene ved avdeling for teknologiske fag. Ledelsen ved høgskolen håper de kinesiske studentene skal bidra til å styrke fagmiljøet, og gjøre studiene mer attraktive, også for norske studenter.

Informasjonssjef Per Magnus Holtung understreker overfor Telemarksavisa at høgskolen vil rekruttere blant eliten av ingeniørstudentene i Kina. Han viser til at det kinesiske universitetet som nå har inngått en tosidig avtale med Høgskolen i Telemark skal plukke ut 70 av sine beste studenter. I løpet av vinteren reiser en delegasjon fra Høgskolen til Kina for å plukke ut de 30 som skal få tilbud om studieopphold i Telemark.

- Dette er toppkvalifiserte og svært motiverte studenter som vil bety mye for miljøet på høgskolen, både faglig og sosialt, sier Holtung til TA.

Høgskolen tror også at innslaget av kinesiske studenter kan få betydning for næringslivet i Grenlandsregionen.

- Kina er i ferd med å åpne seg mot verden. Det er en enrom dynamikk i det kinesiske samfunnet, og den kinesiske økonomien vokser raskest i verden. Gjennom dette samarbeidet kan vi knytte kontaktpunkter som kan få stor betydning for regionen vår, sier han.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.