ROMFART

Helt greit romfartsbudsjett

Mona StrandeMona StrandeJournalist
5. okt. 2007 - 12:49

Regjeringen foreslår å bevilge totalt 478,9 millioner kroner til romvirksomhet for 2008. Det er 9,5 millioner mer enn i budsjettforslaget for 2007.

Bevilgningen fordeles med 37 millioner kroner til Norsk Romsenter, 109,7 millioner kroner til ESA-kontingent, 36,6 millioner til nasjonale følgeprogrammer og 295,6 millioner kroner til internasjonal romvirksomhet.

Mindre følgemidler

Norsk Romsenters driftsbudsjett øker dermed med 4 millioner kroner fra 2007, mens det blir satt av 4,3 millioner mer til ESA-kontingent og 1,6 millioner ekstra til internasjonal romvirksomhet. Støtten til nasjonale følgemidler reduseres.

– Vi fikk 44 millioner til nasjonale følgemidler i 2006, og 37 millioner i 2007. I år er bevilgningene redusert igjen. Jeg ville slått baklengs salto dersom vi fikk mer, siden dette er en viktig post for norsk industri, men jeg er ikke misfornøyd heller, sier administrerende direktør ved Norsk Romsenter, Bo N. Andersen.

– En god eier

Han er imidlertid svært fornøyd med at de har fått gjennomslag for sitt ønske om driftsmidler.

– Det tar vi som et tegn på at Nærings- og handelsdepartementet mener vi gjør en bra jobb i forhold til mandatet de har gitt oss, sier Andersen,

Han understreker at han generelt sett er tilfreds med budsjettforslaget:

– Nærings- og handelsdepartementet er en god eier, og tar seg av sine oppgaver som romdepartement.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.