HELIKOPTER

Helikopteret på Svalbard er hevet – ingen omkomne funnet

Syv er fortsatt savnet.

Det russiske helikopteret som styrtet i havet ved Svalbard fredag for en uke siden, ble natt til lørdag hevet.
Det russiske helikopteret som styrtet i havet ved Svalbard fredag for en uke siden, ble natt til lørdag hevet. Bilde: Havarikommisjonen / NTB scanpix
NTB
4. nov. 2017 - 11:44

Ni dager etter helikopterstyrten som krevde åtte menneskeliv ved Svalbard, er det havarerte helikopteret hevet. Ingen av de sju savnede russerne er funnet.

Hevingsoperasjonen var vellykket, opplyser Statens havarikommisjon for transport lørdag morgen.

Klokka 2 natt til lørdag ble skroget med rotor og den separerte halebommen fra det havarerte helikopteret hevet opp på dekk på skipet Maersk Forza.

Fortsetter søk

Helikopteret styrtet i sjøen utenfor Barentsburg 26. oktober med åtte personer om bord. En av de omkomne ble funnet og hentet opp av vannet tidligere i uka.

Ingen av de sju savnede russerne befant seg inne i helikopteret da det ble hevet. Søket etter dem vil fortsette, opplyser Havarikommisjonen.

Helikopterets taleregistrator og demonterte GPS-enheter blir tatt med til Moskva for analyse.

Ferdsskriveren er foreløpig ikke funnet. Søket etter den fortsetter også.

Forskere

Havarikommisjonen skal granske ulykken. I tillegg skal Sysselmannen på Svalbard undersøke om den russiske operatøren Convers Avia har brutt luftfartsloven, melder NRK.
 

Helikopteret hadde kun tillatelse til å fly gruvearbeidere. Tre av dem som var om bord da ulykken skjedde, var forskere fra FGBU – det russiske motsvaret til Norsk Polarinstitutt.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.