OFFSHORE

Hektisk for Hydro

Sist ute er Geoconsult i Bergen som har fått oppdraget med å deltaljkartlegge de forskjellige rørtraseene ut til feltet og videre eksportrørledningen Langeled.

Den ubehandlede brønnstrømmen fra Ormen Lange skal ilandføres til Nyhamna i to 120 kilometer lange 30 tommers strømningsrør. Kontrakten er på rundt 150 millioner kroner.

Kontrakten omfatter både kartlegging, installasjon og vedlikehold av utstyr for posisjonering under vann. Kartleggingsarbeidet starter umiddelbart og vil strekke seg over fire år.

Geoconsult vil benytte spesialfartøyene Geobay og Geofjord samt undervannsfarkoster. Selskapet bruker blant annet en sivil versjon av underannsfarkosten Hugin i arbeidet med å kartlegge bunnen.

Hugin er utrustet med Kongsberg Simrads hydrografiske ekkolodd og sonarer for å kartlegge både topografi og grunnforholdene. Kontrakten omfatter også opsjoner for annen støtte på sjøbunnspreparering.

Samtidig som Hydro har satt ut havbunnskartlegging, er tre selskaper prefkvalifisert til å tilby på første anleggsdel på land som er gassmottaksstasjon og anlegget for gasseksport.

De selskapene som skal gi tilbud er Aker Stord AS, ABB Lummus Global B.V og Heerema.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.