MOBIL

HBO tilgjengelig for iPhone og iPad

Nå mangler bare Windows Phone.

19. des. 2012 - 15:16

HBO Nordic har de siste to ukene gradvis gitt flere brukere tilgang til tjenesten som skal ta opp kampen med Netflix, som allerede er godt i gang her til lands. 

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Netflix

I første omgang var det kun brukere av utvalgte Samsung-produkter som fikk åpne konto, men de siste dagene har det dukket opp aktiveringskoder hos de som abonnerer på nyhetetsbrevet.

For deg som skal bruke denne tjenesten på mobilen er det også gode nyheter at HBO-appen allerede er tilgjengelig for Android, og nå har den også dukket opp i versjoner for iPhone og iPad.

Det eksisterer foreløpig ikke en tilsvarende app for Windows Phone, men vi tipper dette vil være på plass i overskuelig fremtid.

Enkelt å komme i gang

Vi har såvidt kommet i gang med å bruke tjenesten selv, så vi skal ikke si for mye om hvordan det fungerer i denne omgang.

Det vi kan si er at det er enkelt å komme i gang. Så lenge du har en aktiveringskode er det bare å registrere seg hos HBO, legge inn personalia og kredittkortinformasjon, laste ned appen til plattformen du bruker og begynne å kikke på serier og film. 

Utvalget er foreløpig ikke komplett, men vi tipper at det på samme måte som med Netflix vil bli gradvis større. HBO har tidligere uttalt at du skal få tilgang til seriene senest 24 timer etter USA-premieren.

Binding og begrensninger

HBO har de siste ukene mottatt massiv kritikk for å operere med 12 måneders bindingstid, i tillegg til 3 måneders oppsigelsestid. De har fått såpass mange runder med juling i både redaksjonelle og sosiale medier at vi ikke skal bruke veldig mye tid på dette.

Men det er obligatorisk å nevne at Netflix opererer med samme månedspris uten noen form for binding.

Et annet moment, som slett ikke vil være et problem for alle, er hvordan du låser tjenesten til spesifikke enheter. Ett og samme HBO-abonnement kan være aktivt på totalt 5 enheter samtidig - skal du legge til flere må du fjerne en fra listen.

Dette i seg selv er ikke noe stort problem, men en begrensning vi synes er tullete er at du bare kan fjerne én enhet i måneden, og maks seks i året.

Snart "for alle"

HBO har brukt forholdsvis kort tid på å gå fra "kun for utvalgte Samsung-kunder" til å gi invitasjoner til mottakere av nyhetsbrevet, så vi antar det ikke vil være lenge igjen å vente før de aller fleste kan ta tjenesten i bruk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.