LUFTFART

Havarikommisjonen har foreløpig ikke funnet feil ved skolefly som styrtet

Havarikommisjonen har ikke funnet noen tekniske feil ved skoleflyet som i fjor styrtet utenfor Larvik. Alle de tre om bord omkom i ulykken.

Vrakdeler etter småflyet som styrtet ved Larvik i fjor. Havarikommisjonen har ikke avsluttet sine undersøkelser, men opplyser at det foreløpig ikke er funnet noen tekniske feil ved flyet.
Vrakdeler etter småflyet som styrtet ved Larvik i fjor. Havarikommisjonen har ikke avsluttet sine undersøkelser, men opplyser at det foreløpig ikke er funnet noen tekniske feil ved flyet. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
16. feb. 2022 - 13:20

Arbeidet med å undersøke flyet og forholdene rundt ulykken er ikke avsluttet, men i en oppdatering av undersøkelsene onsdag skriver kommisjonen at det så langt ikke er funnet tekniske avvik som kan forklare ulykken.

Samtidig understreker Havarikommisjonen at det er for tidlig å utelukke dette som årsak.

«Så langt i undersøkelsen har ikke Havarikommisjonen funnet noe som tyder at øvelsen i sakteflyging ble gjennomført i strid med flyskolens opplæringsprogram», heter det videre.

Småflyet, som var av typen Diamond 42, styrtet i et skogområde sørvest for Larvik sentrum på morgenen tirsdag 23. november. En flyinstruktør og to elever mistet livet.

Et vitne observerte flyet i spinn i full fart på vei ned mot skogen i Tvedalen i Larvik, og da nødetatene fant fram til ulykkesstedet i det ulendte terrenget, ble det raskt klart at det var lite håp om å finne overlevende.

En person observerte at flyet plutselig gikk i spinn ned i et skogområde i Larvik. Vedkommende ringte deretter politiet, og nødetatene brukte noe tid på å komme fram til ulykkesstedet, som ligger i ulendt terreng.
Les også

Pilotskolesjef etter Larvik-ulykken: Ingen tekniske feil på flyet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.