KARRIERE

- Harg misforstår

LØNN: Menn må vise solidaritet med kvinner. Det er Kristin Halvorsens poeng.
LØNN: Menn må vise solidaritet med kvinner. Det er Kristin Halvorsens poeng. Bilde: Jarl Fr.Erichsen
Dag Yngve Dahle
12. nov. 2009 - 17:14

– At menn i privat sektor skal holdes tilbake for å øke lønningene i offentlig sektor, er en absurd tanke, sa Tekna-president Marianne Harg i en kommentar til at Kristin Halvorsen mener høytlønte menn bør avstå fra lønnsøkning.

Solidaritet

Roger Østlie Sandum, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, mener Harg tolker Halvorsens utspill feil.

– Utspillet tolkes som et signal om at menn i privat sektor skal avstå fra lønnsøkninger for at kvinner i offentlig sektor skal få det. Kristin Halvorsens poeng er at menn i offentlig sektor må vise solidaritet med kvinner i offentlig sektor. På samme måte må menn i privat sektor vise solidaritet med kvinner i privat sektor, sier statssekretæren.

Han legger til:

– Forskjellen på de to sektorene er jo at staten er part i de offentlige oppgjørene og kan tilrettelegge for likelønnsarbeidet, mens det er ikke er tilfelle på samme måte i privat sektor. Derfor er det lett å være enig med Harg i at det er en absurd tanke at man i et lønnsoppgjør skal fordele fra menn i privat sektor til kvinner i offentlig sektor, sier Sandum.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.