INDUSTRI

Hard kamp om titan

Flere kommuner venter spent på hvor direktør Petter Gjørvad og resten av styret i Norsk Titanium har tenkt å etablere den nye titaniumfabrikken.
Flere kommuner venter spent på hvor direktør Petter Gjørvad og resten av styret i Norsk Titanium har tenkt å etablere den nye titaniumfabrikken. Bilde: Odd Richard Valmot

Det står mellom Tinn kommune i Telemark og Ringerike kommune i Buskerud.

I løpet av oktober skal styret i Norsk Titanium AS avgjøre hvor de skal etablere den nye titaniumfabrikken.

Pilot på Ringerike

Foreløpig har Ringerike et forsprang etter at Norsk Titanium 29. februar avgjorde å bygge opp en pilotfabrikk der.

– Vi valgte Eggemoen som sted for pilotfabrikken på grunn av det teknologiske miljøet som er der. Vi har tenkt ut det teknologiske konseptet og skal nå utvide dette til en fullskala pilotenhet, sa administrerende direktør Petter Gjørvad til Ringerikes Blad i mars.

Oppstart på småskalaenheten er rett rundt hjørnet. Samtidig er Rjukan mest aktuell for fullskalafabrikken. Selskapet har hatt en intensjonsavtale med Tinn kommune i over et år.

Les også: Klart for titanproduksjon på Rjukan

Døråpner for titan i Tinn

Ber til Brustad

– I løpet av oktober vil styret trolig kunne ta en avgjørelse angående lokaliseringen av en fullskala fabrikk med 50-100 arbeidsplasser, sier Gjørvad til Varden .

Han sier at lokaliseringsspørsmålet avgjøres av rammebetingelser. Her håper fraflyttingskommunen Tinn fortsatt på hjelp fra staten:

– Vi skal gjøre det vi kan lokalt, så får vi se hva regjeringen kan bidra med. Nå er vi lovet et møte med næringsminister Sylvia Brustad. I første omgang blir det et orienteringsmøte, men jeg regner med en relativt rask avklaring på hva staten kan bidra med, sier Tinn-ordfører Erik Haatvedt til avisa.

Titanproduksjon på Rjukan

Titan - Norges neste industrieventyr

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.