PROSJEKTER

Har nådd viktig milepæl: Arbeidene med Bypakke Ålesund kan starte i 2021

Kvalitetssikringen av Bypakke Ålesund og E136 Breivika-Lerstad er nå i gang.

Ny E136 Breivika-Lerstad: Illustrasjonen viser tunnelinnslaget til den nye firefeltsveien i Breivika, med dagens store rundkjøring i forkant. Over tunnelen skal det bygges en ny gang- og sykkelvei som vil gå fra Moa nord til Meny Lerstad.
Ny E136 Breivika-Lerstad: Illustrasjonen viser tunnelinnslaget til den nye firefeltsveien i Breivika, med dagens store rundkjøring i forkant. Over tunnelen skal det bygges en ny gang- og sykkelvei som vil gå fra Moa nord til Meny Lerstad. Illustrasjon: Statens vegvesen
11. mai 2020 - 09:52

Torsdag 7. mai var Samferdselsdepartementet, Finansdepartementet, Statens vegvesen og konsulenter samla til oppstart av arbeidet med ekstern kvalitetssikring av E136 Breivika-Lerstad og Bypakke Ålesund.

– Dette er en viktig milestolpe for Bypakke Ålesund, og et viktig skritt på vegen mot realisering av bypakken, sier Ove Nesje, prosjektdirektør i Statens vegvesen Utbygging i en pressemelding.

Vis mer

Statlige veiprosjekter med en kostnad på over en milliard kroner skal gjennom en ekstern kvalitetssikringsprosess, også kjent som KS2-prosess. Arbeidet innebærer at en uavhengig tredjepart skal vurdere planene for gjennomføring og kostnadsoverslag utført av Statens vegvesen. De eksterne konsulentene skal gå gjennom den planlagde finansieringen av Bypakke Ålesund, som delvis skal finansieres av bompenger. Her skal en blant annet vurdere trafikktallet som er lagt til grunn for beregningene.

Strekningen E136 Breivika-Lerstad, som er en del av Bypakke Ålesund, skal gjennom en egen kvalitetssikring av planer for gjennomføring og kostnadsoverslag siden prosjektet har en kostnad på 1,92 milliarder kroner (2019-kroner).

Fellesprosjektet Arna-Stanghelle består av lange tunneler der ny E16 utgjør cirka 29 kilometer og jernbanen er på cirka 28 kilometer
Les også

Sjokktall: Strekning mellom Oslo og Bergen blir 10 milliarder dyrere

Venter KS2-rapport i september

Rapporten fra KS2-prosessen er ventet å være klar i september. Den vil være en viktig del av grunnlagsmaterialet til bompengeproposisjonen som skal legges fram for Stortinget.

Dersom Stortinget vedtar bompengefinansiering av Bypakke Ålesund før årsskiftet, kan det være mulig med oppstart av de første prosjektene i bypakken i løpet av 2021.

Denne laderen fra Kverneland Energi kan flyttes med personbil. Ladeenheten som Vegvesenet er ute etter i denne konkurransen er større: En container på ti eller 20 fot.
Les også

Vegvesenet ble felt på regnefeil

E136 Breivika-Lerstad: Viktig veiprosjekt for Ålesund

Strekningen E136 Breivika-Lerstad har i dag mye kø i rushtrafikken. Kollektivtrafikken blir også stående i den samme køen. Veiprosjektet innebærer en ny firefelts innfartsvei som vil avlaste dagens Lerstadvei og E136 gjennom Moa og Åse. Det skal også bygges ny gang- og sykkelvei fra Moa nord til Meny Lerstad.

– Dette er et viktig veiprosjekt for Ålesund. Det vil fjerne mye av trafikken på det overbelastede veinettet i området, sier Nesje i meldingen.

Rød linje i kartet viser Sykkelstamvegen i Bergen delstrekning 2, som omfattes av denne konkurransen.
Les også

Konkurransen om å bygge ny sykkelvei til 211 millioner er i gang

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.