KARRIERE

Har fordommer mot kanapeer

VIKTIG: God utdanning for alle
VIKTIG: God utdanning for alle Bilde: Fafo
Dag Yngve Dahle
1. mai 2008 - 00:12

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg er utdannet historiker, og savner nok av og til studenter og undervisning. Som forsker ved en forskningsinstitusjon blir det mye forskning og lite undervisning. Slik er det vel ofte, man får ikke alt i én og samme jobb.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Frykten for andre yrker bunner ofte i fordommer. Jeg har jobbet i sosialsektoren, som kinokontrollør og som telemontør i tillegg til forskning. I alle jobbene møtte jeg hyggelige mennesker og lærte nye ting. Skulle jeg avsløre en av mine fordommer, måtte det være mot diplomatiet. Jeg tror ikke jeg hadde trivdes godt i lengden med smalltalk og kanapeer. Men kanskje har jeg noe å lære?

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Oppholdet i Stockholm, da jeg var stipendiat, ga gode minner.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Vi har et godt arbeidsliv i dag. Jeg tror likevel vi skal være på vakt mot en utvikling som setter for stort press på den enkelte arbeidstaker – slik vi ser i mange andre europeiske land. Norge er i en heldig økonomisk posisjon, men dette kan snu. Strammes skruen til, kan et tøffere arbeidsliv føre til dårligere livskvalitet for mange, større sosiale forskjeller og i verste fall sosial uro. Et godt arbeidsliv klarer å ta vare på arbeidskraften i samfunnet, og utvikle den videre. Det gjør det viktig å satse på god utdanning for alle. DYD

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.