DATATELE

Har du sett en mindre chip??

IKKE STORE KAR'N: Infineons Hammerhead II GPS-chip måler bare 3,79 x 3,59 mm.
IKKE STORE KAR'N: Infineons Hammerhead II GPS-chip måler bare 3,79 x 3,59 mm. Bilde: Infineon
Mona StrandeMona StrandeJournalist
30. jan. 2007 - 12:25

Chipen er laget så ekstremt liten for at den skal kunne brukes i mobiltelefoner, uten å ta plassen fra andre uunnværlige "godiser".

Få millimeter

Det er svenske utviklingsingeniører i det tyske firmaet Infineon som har laget GPS-chipen. Nå gnir mobilprodusentene seg i hendene, og gleder seg til å kunne integrere GPS-navigasjon i stadig flere modeller.

Chipen, som bærer navnet Hammerhead II (PMB 2525), måler bare 3,79 x 3,59 millimeter, og har alle nødvendige navigasjonsfunksjoner innebygd.

Mange funksjoner

Med denne chipen i mobilen kan du planlegge reiseruten din, få oppdatert trafikkinformasjon, benytte andressesøk, eller finne ut hvor vennene dine befinner seg. For å nevne noe.

Det er også mulig å lokalisere hvor du befinner seg når du ringer nødtelefonen. I tillegg blir flere avanserte funksjoner tilgjengelig for lastebilsjåfører og taxisentraler, ifølge danske Ingeniøren.

Besvarer etterspørsel

Infineons ingeniører har utviklet chipen for å imøtekomme den økende etterspørselen etter navigasjonsløsninger i alle mulige håndholdte apparater - og da spesielt mobiltelefoner.

Chipen har fått sin minimale størrelse ved at den ble trykt i en WLP-kapsel ( wafer level package). Her sitter alle kontakter på undersiden, i motsetning til en tradisjonell krets - hvor bena spres ut på kantene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.