MASKINER & UTSTYR

Håp om fortsatt godt maskinsalg: Kun fire prosent nedgang, ifølge prognose

2018 og 2019 var rekordår, og en nedgang var ventet uansett.

Nedgang i maskinproduksjonen vil det bli, men det er ikke sikkert den blir så stor.
Nedgang i maskinproduksjonen vil det bli, men det er ikke sikkert den blir så stor. Illustrasjonsfoto: Lundberg
22. apr. 2020 - 08:37

På grunn av korona-viruset kommer årets globale produksjon av anleggsmaskiner til å gå ned med omtrent fire prosent, sammenlignet med 2019. Den spådommen kommer fra det britiske analyseselskapet Off-Highway Research.

Det er svenske Entreprenad som skriver det.

I 2019 ble det produsert rundt 1,07 millioner anleggsmaskiner, ifølge Off-Highway Research. Selskapet regner nå med at produksjonen i 2020 kommer til synke med rundt 43.000 enheter, det vil si rundt fire prosent, kun på grunn av koronaviruset. Årsaken er først og fremst produksjonstopp og begrensninger i bevegelsesfriheten.

Selskapet har ifølge Entreprenad tatt for seg 26 av de fremste landene som produserer maskiner. For øyeblikket er produksjonsnedgangen størst i Frankrike, Tyskland, Italia och Storbritannia, mens nedgangen i Kina er i ferd med å ebbe ut.

Chris Sleight i Off-Highway Research sier på selskapets hjemmeside dette: – Industrien nådde en topp i 2018 og 2019, og vi ventet allerede en nedgang på fem prosent eller så i 2020 på grunn av den rekordhøye produksjonen. Covid-19 vil høyst trolig forsterke nedgangen, men vi venter også at myndighetene i verden kommer med sterke tiltak for å stimulere økonomien. Det er for tidlig å gi noe tall på hvor stor effekten vil bli.

I Norge har Maskingrossisternes Forening (MGF) offentliggjort salgsstatistikkene for 1. kvartal for anleggsmaskiner. De viser en svakere start på 2020 enn 2019.

Kjetil Dent Tranberg og Thor Humerfelt fra Corvus Energy  ble svært glad for å bli tildelt Norwegian Tech Award 2024.
Les også

Norwegian Tech Award: Juryen: – Hele verden burde følge denne forretningsmodellen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.