ENERGI

Han er ny sjef i Energi Norge

Hentet ny direktør fra egne rekker.

Knut Kroepelien, ny administrerende direktør i Energi Norge.
Knut Kroepelien, ny administrerende direktør i Energi Norge. Foto: Øystein Andreas Bjerke
12. mars 2019 - 15:45

Kroepelien har vært konstituert som administrerende direktør siden 1. januar, og nå er han ansatt permanent.

Men styret sier det har vært en omfattende prosess hvor de har vurdert flere kandidater til stillingen.

– Knut Kroepelien har vist at han forstår fornybarnæringens rolle, kjenner utfordringene medlemmene står overfor og evner å sette enkeltsakene inn i et større bilde. Vi har lært Kroepelien å kjenne som en løsningsorientert leder som søker samarbeid for å nå næringens visjon om et fornybart og fullelektrisk Norge. Han vil spille en sentral rolle i arbeidet med å reposisjonere fornybarnæringen i samfunnsdebatten, sier styreleder Eimund Nygaard.

Skal jobbe for fullelektrisk samfunn

Kroepelien (48) har vært ansatt i Energi Norge siden 2013 og har ledet næringspolitisk avdeling for marked og kunder.

Kroepelien er utdannet jurist og har tidligere vært avdelingsdirektør i Klima- og miljødepartementet og ambassaderåd ved den norske EU-delegasjonen i Brussel. Han har også jobbet som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen og i advokatbransjen. 

– Jeg vil styrke samarbeidet i medlemsmassen og bygge allianser for å nå visjonen om det fullelektriske samfunnet. Oppdraget mitt er å arbeide for medlemmenes konkurransekraft. Det er en glede å få jobbe sammen med alle de dyktige ansatte i Energi Norge, for bedrifter som skaper bærekraftige verdier i hele landet, til beste for enkeltkunden og storsamfunnet, sier Kroepelien.

Gikk etter uenighet 

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Kroepelien har bidratt sterkt til å utvikle NHOs næringspolitiske posisjoner innen energi.

– Jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Energi Norge under hans ledelse, og er sikker på at de har valgt en fremoverlent leder som er opptatt av fornybarnæringens viktige bidrag til norsk verdiskaping, sier Almlid.

I november ble det kjent at Oluf Ulseth (52) skulle slutte som administrerende direktør i Energi Norge, etter åtte år i lederstolen. Ulseth la ikke skjul på at årsaken var uenigheter mellom ham og styret.

– Styret og jeg har over noe tid hatt ulike syn på den strategiske utviklingen av organisasjonen og etter åtte år er dette et naturlig tidspunkt for et skifte, sa Ulseth i en pressemelding da avgangen ble annonsert.

I januar ble Ulseth utnevnt til statssekretær på Statsministerens kontor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.