INDUSTRI

Han er mektigst i shipping

John Fredriksen troner øverst på en liste over de 100 mest innflytelsesrike innen shipping som bransjeavisa TradeWinds har utarbeidet.
John Fredriksen troner øverst på en liste over de 100 mest innflytelsesrike innen shipping som bransjeavisa TradeWinds har utarbeidet. Bilde: NTB Scanpix
4. juni 2010 - 08:01

Norsk-kyprioteren John Fredriksen troner øverst på en liste over de 100 mest innflytelsesrike innen shipping som bransjeavisa TradeWinds har utarbeidet.

Raskt inn i bransjen

Kåringen i shippingavisen offentliggjøres fredag, og gjengis i Dagens Næringsliv som eier TradeWinds.

I forbindelse med kåringen gir 66-åringen som i år kan feire 50 år i bransjen, et av svært få intervjuer. Her råder han yngre mennesker som vil følge i hans spor, til å komme seg inn i bransjen så raskt som mulig:

– Jeg anbefaler ikke å bruke ti år på studier, sier Fredriksen.

Usikker på overtakelse

Han sier han er glad for at tvillingdøtrene Cecilie og Kathrine viser interesse for selskapene, men er usikker på om de ender opp med å overta Frontline-imperiet, fordi: «jeg er redd for at det er en døgnet-rundt-business som ikke er lett å kombinere med familieliv».

Fredriksen sier han jobber fra fire-fem-tiden om morgenen, og at han har lagt bak seg det hektiske utelivet med middager på byen. Fredriksen roser sin nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim, ikke minst for arbeidet med børsnotering av mange av selskapene i Oslo og New York. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.