KRAFT

Han ble Årets solstråle    

Ledet byggingen av solcelleanlegget på Evenstad.

Tommy Pedersen i Statsbygg er kåret til Årets solstråle 2014, og fikk prisen overrekt av styreleder i Norsk solenergiforening, Michaela Meir
Tommy Pedersen i Statsbygg er kåret til Årets solstråle 2014, og fikk prisen overrekt av styreleder i Norsk solenergiforening, Michaela Meir Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind LieJournalist
12. mai 2014 - 13:56

Prisen Årets solstråle 2014 fikk han utdelt på Solenergidagen i Oslo fredag. I begrunnelsen heter det at Pedersen, som jobber i Statsbygg, er «en utrettelig pådriver for flere miljøriktige bygg i Norge».

I 2013 var han initiativtager og prosjektleder for byggingen av et 70 kWp solcelleanlegg på Campus Evenstad ved Høyskolen i Hedmark. Solcelleanlegget var Norges største ved åpningen i desember.

Les også: Klimaministeren tror på solenergirevolusjon

– Utrolig morsomt

– Jeg vil rette en stor takk til superteamet som har vært med på Evenstad, det har vært utrolig morsomt å jobbe sammen med dem, sa Pedersen da han mottok prisen.

I begrunnelsen trekkes det også fram at Pedersen er en sterk pådriver og kunnskapsformidler for solenergi hos arbeidsgiveren sin, Statsbygg.

«Han arbeider for at Statsbygg skal bygge tilstrekkelig erfaring innen solenergi til at dette kan tas i bruk i større skala og omfang både i eksisterende bygg og for nybygg, og dermed bidra til å oppnå mål innen energieffektivisering og fornybar energi».

Les også: Solceller i plast skal konkurrere mot silisium

Både solfanger og solceller

Også privat har han ifølge prisutdelerne stor entusiasme for solenergi.

«Solfangere produserer varme til huset hans på Ekeberg, og han er også i ferd med å installere solceller på huset».

– Vi i Statsbygg er utrolig heldige som har en som Tommy Pedersen i våre rekker. Uten ham tror jeg ikke dette hadde blitt gjennomført, sa sjefingeniør Terje Flygind i Statsbygg da prisen ble utdelt.

Les også:

Vegvesenet vil bruke solenergi fra svart asfalt

Nytt materiale kan lagre solvarme til senere bruk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.