ENERGI

Halvparten vil fyre mer med ved

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 47 prosent at de vil fyre mer med ved enn før til vinteren på grunn av de høye strømprisene.

Nesten 5 av 10 vil fyre mer med ved enn før i vinter, viser fersk spørreundersøkelse fra Tryg Forsikring.
Nesten 5 av 10 vil fyre mer med ved enn før i vinter, viser fersk spørreundersøkelse fra Tryg Forsikring. Gorm Kallestad
17. sep. 2022 - 17:08

I spørreundersøkelsen, som er gjennomført av YouGov i september, er det barnefamiliene som har den høyeste andelen. Hele 60 prosent svarer at de vil fyre mer enn før med ved.

Men de nye tallene skaper bekymring hos Tryg Forsikring.

– Vi frykter rekordmange pipebranner i vinter, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen.

Det ble i fjor registrert rekordhøye 1650 pipebranner, viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap, DSB. Allerede i desember i fjor, med strømprisene på vei opp, ble det registrert 388 pipebranner av DSB, det høyeste månedstallet på mange år.

– Nå har folk hamstret ved for å spare penger, men ikke all ved er like bra å fyre med. Er den ikke tørr nok, og du fyrer med for fuktig ved og lite trekk, danner det seg beksot i pipa som lett tar fyr og starter en pipebrann, advarer Brandeggen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.